Wethouders uit de Gemeente lezen voor uit het prentenboek van het jaar in de Bibliotheken van Salland


RAALTE – Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Ook de Bibliotheek Salland presenteert enkele activiteiten. Zo lezen drie wethouders op woensdag 25 januari voor uit het Prentenboek van het Jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Wethouder Breun Breunissen (Raalte) doet dat om 15.00 uur in de bieb in Raalte; Gerria Toeter (Raalte) om 15.00 uur in de bieb in Heino en Judith Compagner (Olst-Wijhe) om 15.00 uur in de bieb in Olst. Het boek handelt over Maximiliaan die alleen thuis is en een feestje geeft voor zijn speelgoedbeesten. Het loopt allemaal een beetje uit de hand. Wat zullen papa en mama ervan zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Peuters, kleuters, ouders, grootouders en belangstellenden zijn van harte welkom. Bovendien kunnen kinderen een kleurplaat van Maximiliaan Modderman ophalen in de bibliotheek of downloaden van de website van de bibliotheek. Van de ingekleurde kleurplaten wordt tijdens het Voorleesfeest een prachtige slinger gemaakt.
Verder zijn er weer voorleesuurtjes in de bibliotheken in Raalte en Olst. Die zijn bedoeld voor de jongste kinderen, tot een jaar of 4. Kijk op www.bibliotheeksalland.nl voor de dagen en tijden. Tenslotte gaan de medewerkers van de Bibliotheek Salland die week tientallen keren voorlezen bij groepen 1 en 2 van basisscholen, kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen in Raalte, Olst en Wijhe.

Foto: wethouder Breun Breunissen uit Raalte

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer