Wesepe maakt zich op voor oud en vertrouwd zomerfeest met aantal nieuwe onderdelen

Het crossfestival, de kermis en hossen in de tent; de zomerfeesten in Wesepe vinden na twee jaar weer als vanouds plaats. De afgelopen jaren moest vanwege corona het programma aangepast worden, maar van 19 tot en met 21 augustus is de feesttent aan de Dominee E. Kreikenlaan weer geopend.

Op het terrein kunnen bezoekers drie dagen lang feesten en (voornamelijk gratis) deelnemen aan verschillende activiteiten voor jong en oud. Naast de traditionele activiteiten, zoals onder andere de Badeendenrace op vrijdag, watervolleybal op zaterdag, vogelschieten op zondag en de avondfeesten in de tent, zijn er dit jaar ook een aantal nieuwe onderdelen te vinden in het programmaboekje.

The Big Music Quiz

Met The Big Music Quiz, één van de nieuwe onderdelen, wordt de eerste feestavond ingeluid. Op vrijdagavond vanaf 20.00 uur kunnen teams meedoen aan deze muzikale spelshow met mooie prijzen.

Wat ook een nieuwe invulling heeft gekregen dit jaar is de fietstocht op zondag. Tijdens het onderdeel Happen en Trappen kan een fietstocht van ongeveer vijftien kilometer afgelegd worden met onderweg verschillende stops met eten en drinken.

Oud en vertrouwd

Wat niet is veranderd, is het crossfestival Gas d’r Bie. Ook deze editie van de zomerfeesten kunnen de brommers en motoren weer als vanouds ronken. Op zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur staat het crossfestival Gas d’r Bie op het programma. Ook de volgende dag kunnen brommerliefhebbers hun hart ophalen tijdens de brommertoertocht door de regio.

Muziek

En zeg je Zomerfeesten Wesepe, dan zeg je livemuziek in de tent. Gedurende het weekend betreden verschillende muzikanten en bands het podium. Op zaterdag kunnen de voetjes van de vloer op de muziek van Free Willy en de Hazes Tribute Band en zondag kan er meegezongen worden met Bandje voor de Sfeer en Zanger Orlando.

Vrijwilligers

In Wesepe merken we (gelukkig) weinig van het vrijwilligerstekort. Mensen uit Deventer komen zelfs onze kant op om te helpen achter de bar. Meestal zijn de zomerfeesten een feest voor de inwoners uit Wesepe en de omliggende dorpen/buurtschappen, maar ‘de stad’ weet ons dus inmiddels ook te vinden.

Het hele programma van de Zomerfeesten is te zien op: www.zomerfeestenwesepe.com Hier kun je je ook aanmelden voor de verschillende activiteiten.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer