Waarschuwingen voor blauwalg en zwemmersjeuk

Er geldt een negatief zwemadvies  voor zwemmen in de Lange Kolk in Den Nul (bij Olst)  zwemmen wordt ontraden vanwege blauwalgen met grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Voor de Agnietenplas in Zwolle geldt een waarschuwing voor zwemmersjeuk met kans op huisirritatie. Beide locaties zijn officiële zwemwateren waarvan het waterschap regelmatig de waterkwaliteit controleert. Voor meer informatie kijk op www.wdodelta.nl/blauwalg  . De waterkwaliteit van de officiële zwemwateren in Nederland – dus ook die het werkgebied van WDODelta – is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple.

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Drenthe (0592 – 36 55 55) en Overijssel (038 – 42 52 423).

Sportnieuws uit de regio Salland

1 Comment

  1. Het ligt er ook aan hoe gevoelig iemand is voor zwemmersjeuk en blauwalg. Indien er voor een bepaalde plas met steiger een negatief zwemadvies geldt wegens zwemmersjeuk of blauwalg ga ik daar gewoon naar toe. Het begint ermee dat ik met oude spijkerbroek, shirt en sweater aan op de steiger loop. Plons. Het voelt lekker en ik geniet van het zwemmen. Na het zwemmen kleren uitgooien en een beetje opdrogen. In zwembroek de steiger op. Plons, lekker zwemmen en dan opdrogen. Wanneer ik opgedroogd ben trek ik mijn goede spijkerbroek, shirt en sweater aan. Het eindigt ermee dat ik nog eens op de steiger ga lopen en ik geniet. Plons. Ik geniet volop tijdens het zwemmen en nog meer omdat ik nu een poos natte kleren aan heb na het zwemmen! Maar desondanks heb ik ook na een aantal dagen totaal geen last van zwemmersjeuk of huidirritatie!

Geef een reactie