Regisseur Jolmer Versteeg (o.a Operatie IJssellinie) is genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel

Regisseur Jolmer Versteeg

Jolmer Versteeg die met een aanstekelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen het theaterspektakel Operatie IJssellinie realiseerde, op het landgoed de Haere in Olst is genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel.De jury over Jolmer: Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Als regisseur van theatergroep De Jonge Honden maakt Jolmer al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder afgelopen jaar de grootschalige productie Operatie IJssellinie over een verborgen stuk geschiedenis. Onlangs was Jolmer als tweede regisseur betrokken bij het theaterspektakel De Wilde Deerne. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater.

Op donderdag 4 oktober worden de prijzen uitgereikt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Hetpubliek kan stemmen op hun favoriet via www.cultuurprijsoverijssel.nl. Stemmen kan tot maandag 10 september.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Winnaars 2017

In 2017 won rappers duo Rico en Sticks de Cultuurprijs. Rico en Sticks zijn al jaren actief en nog steeds razend populair. Met zorgvuldige geformuleerde raps geven ze een haarscherp commentaar op de populaire cultuur. De raps en geluidscollages die zij maken, leggen op een bijzondere en samenhangende manier de verbinding met muziekstromen.

Het ontstaan

De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 2014 hebben de partijen de handen ineengeslagen, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Sinds vorig jaar is er ook een samenwerking met NDC mediagroep

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie