Vooruitblik op Sallandse ontmoeting in de KNVB beker: “Het belooft een interessant bekerduel te worden”

Vijf Sallandse voetbalploegen mogen weer aantreden in de bekercompetitie. Eén Sallandse ploeg valt koste wat het kost af, want vanavond staat het duel Helios – Heino op het programma. Samen met Harry Decheiver (trainer Helios) en Martijn de Vogel (trainer Heino) blikken we alvast vooruit op deze Sallandse bekerwedstrijd.

Ondanks het een Sallandse wedstrijd is wordt het door beide trainers niet beschouwd als een derby: “Het duel tegen Helios benaderen we hetzelfde als alle wedstrijden, ondanks men uit dezelfde regio komt”, vertelt de trainer van Heino. “Wij spelen al jaren de Sallandse Derby tegen rivaal Rohda Raalte. Voor aanvang van deze wedstrijd merk je dan al weken van tevoren dat iedereen uitkijkt naar deze wedstrijd.”

Ook de trainer van Helios vangt de wedstrijd niet aan als een Sallandse Derby: “Ik heb niet het idee dat het als een derby wordt gezien, maar meer als leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander.”

Helios ziet kansen tegen een stroef Heino
Hoewel Heino afgelopen zaterdag won tegen Longa ’30 kent de ploeg van Martijn de Vogel voorlopig nog niet het beste seizoen. Harry Decheiver, de trainer van Helios, twijfelt daardoor niet over de kansen van zijn ploeg tegen Heino:  Ja, we maken kans, maar dat neemt niet weg dat Heino een goede ploeg heeft die een aantal niveaus hoger speelt.”

Martijn de vogel vertelt dat iedere overwinning een positieve bijdrage kan leveren: Wij spelen in een zware en uitdagende competitie en moeten ons zien te handhaven. Volgende week zaterdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen titelkandidaat VVOG. Een ronde verder komen in de beker kan ons dus daarom een extra boost geven in aanloop naar deze wedstrijd.” Heino is bij aanvang de favoriet in de wedstrijd tegen Helios. Daardoor staat de druk er vol op: “Wij zullen inderdaad de favoriet zijn en voor ons valt er in deze wedstrijd alleen maar wat te verliezen. Helios staat daarentegen bovenaan in de competitie en heeft niets te verliezen.”

Competitie prioriteit nummer 1
Door een pittig programma met drie wedstrijden in zeven dagen heeft de competitie voor Helios een hogere prioriteit dan de beker vertelt Harry Deceiver: “Uiteraard willen we succesvol zijn in de beker maar we spelen voor de prijzen die er in de competitie verdeeld worden. We zullen met een aangepast team gaan spelen dinsdag omdat de competitie prioriteit heeft.”

Punitiviteit ondanks pittig programma
Ook Heino kent een zwaar programma. Ondanks dat er minder rust- en hersteltijd is kan Martijn de Vogel het positief benaderen: “Wij beschikken over een sterke en nagenoeg fitte selectie. Ook zal ons medisch team ervoor zorgen dat de spelers alle wedstrijden kunnen blijven presteren.”

Verwachtingen van beide trainers
Zoals eerder vertelt ziet de trainer van Helios kansen tegen Heino: “Ik denk dat we goede kans maken ondanks dat we rekening houden met de belastbaarheid van spelers. Ik ga er van uit dat Heino dat ook zal doen. Daarom was het leuker geweest om zo’n wedstrijd in het weekend te spelen zodat beide dan geen rekening had hoeven houden met de fitheid van spelers.”

Hoewel Martijn de Vogel niet spreekt over kansen, verwacht hij wel een interessante wedstrijd tegen een sterke tegenstander: “Helios heeft een aantal uitstekende spelers met veel ervaring op hoog amateurniveau. De club Helios en de visie van de coach staan voor aanvallend voetbal, dus het belooft een interessant bekerduel te worden.”

Het duel in de tweede ronde van de knock-out fase zal vanavond worden gespeeld op Sportpark Colmschate Zuid om 20:00 uur.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer