Droge en waterkoude verkiezingsdag

Het instabiele weerbeeld houdt nog even aan, maar rond het midden van deze verkiezingsweek is het tijdelijk droog geworden. Onder invloed van een uitloper van een krachtig hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland, knapt het weer geleidelijk op en wordt het ook even vrij koud, zeker tijdens de nacht naar woensdag. Na een kille verkiezingsdag stroomt op donderdag alweer mildere lucht binnen en stijgt de regenkans.

Kille start woensdagochtend

Woensdagnacht koelde het zeer sterk af met een kalm weerbeeld bij (zeer) heldere omstandigheden. Op vrij grote schaal vroor het licht met laagste temperaturen tot -2 graden op ooghoogte. Heino KNMI kwam tot bijna -1 graad en Nijverdal had er 2.

Woensdag nog droog en waterkoud

Overdag startte koud en de temperatuur loopt moeizaam op tot uiteindelijk rond 5 graden in Overijssel. Hiermee wordt woensdag verkiezingsdag prompt de koudste dag van het herfstseizoen tot nu toe. Naast hardnekkige wolkenpartijen schijnt te zon ook mondjesmaat. De zuidenwind neemt toe later en maakt het koud voor het gevoel.

Vooral later op donderdag regen

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag kan er enige regen vallen en stijgt de temperatuur door naar rond 10 graden bij een verder aanwakkerende zuidwester. Donderdag overdag is het meest droog bij 12 graden en vooral later valt er regen.

Op vrijdag wordt het guur met enkele winters getinte buien bij een graad of 7.

Vooruitzichten tot begin december

Serieus winterweer blijft waarschijnlijk uit tot in december. Weliswaar dreigt er enige winterkou uit te stromen naar Denemarken en het uiterste noordoosten van ons land, maar van een genereuze uitstroom van Scandinavische koude lijkt nog geen sprake te zijn. Er hoeft evenwel maar weinig te gebeuren op de geschetste weerkaarten tot pakweg 3 december, of we zitten wel met een eerste winterprik in het land. Een kakstrak zonaal patroon, dus met zeer sterke westenwinden en periodiek veel regen, blijft zo goed als zeker uit aanvang december.  

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer