Voorstelling Onze Straat op in de Deventer Schouwburg

Een voorstelling op 4 mei vol betekenis en in een bijzondere setting . Voor Onze straat zet regisseur Daria Bukvić De Deventer Schouwburg in als locatie voor een ‘straatfeest op het toneel’. Het publiek neemt plaats op het podium, dicht op de spelers, om samen voor één avond een nieuwe kleine gemeenschap te vormen. Er zijn slechts 200 plekken. Wees er dus snel bij! De voorstelling begint om 15.30 uur.

‘Onze straat’ gaat over een straat, ergens in een stad in Nederland. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, en wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we tien bewoners uit één appartementencomplex kennen, we zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.

Met voorstellingen als Nobody Home en Jihad zette regisseur Daria Bukvić zich succesvol op de kaart als één van de scherpste critici van onze hedendaagse, Westerse maatschappij. Met Onze Straat toont Bukvić een zachtere kant van zichzelf. Zij vraagt zich af: ‘Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?

za 4 mei | 15.30 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie