VOORBESCHOUWING GO AHEAD EAGLES – HELMOND SPORT

Go Ahead Eagles staat aan de vooravond van een nieuw bekeravontuur. Waar vorig seizoen na een onvergetelijke bekercampagne de halve finale het eindstation was, daar is Helmond Sport morgen de eerste horde van bekerseizoen 2022/2023.

“Bekervoetbal is altijd mooi en hoe verder je komt, hoe mooier de wedstrijden worden”, blikt René Hake alvast vooruit op het aanstaande bekeravontuur. “Uiteindelijk is het natuurlijk ook gewoon een kans om een prijs te winnen, hoe lastig dat ook mag zijn. We zullen er in ieder geval alles aan doen om zover mogelijk te komen in het bekertoernooi. Go Ahead Eagles heeft vorig jaar de halve finale gehaald, dan zie je wat voor impact dat heeft op de club. Als we dat kunnen evenaren, dan zou dat natuurlijk een fantastische prestatie zijn. Het betekent logischerwijs wel dat je een aantal hobbels zal moeten nemen om zover te kunnen reiken.” De eerste hobbel betreft Helmond Sport. De ambitieuze Brabanders kennen tot nu toe een wat tegenvallend seizoen met de negentiende plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Toch waakt Hake voor gemakzucht. “Op papier is het natuurlijk een tegenstander die een divisie lager speelt, maar ook Helmond Sport zal volledig voor zijn kans willen gaan. Je ziet wel vaker dat een lager geklasseerde ploeg tegen de verwachtingen in weet te stunten. Daar willen we met ons team voor waken.”

Welk basiselftal Hake morgen het veld in stuurt, laat de Eagles-trainer in het midden. “We zullen met een sterke basisopstelling aan de start verschijnen, waarbij we echter wel de overweging maken om wellicht een aantal andere spelers de kans te geven om zich vanaf het begin te laten zien. We moeten namelijk ook goed blijven kijken naar de fitheid van bepaalde jongens. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld wellicht niet verstandig om drie wedstrijden in één week te spelen.” Go Ahead Eagles kan morgen geen beroep doen op Erwin Mulder, Federico Mattiello en Evert Linthorst. Met het herstel van laatstgenoemde gaat het de goede kant op, maar de wedstrijd tegen Helmond Sport komt voor hem nog te vroeg.

Bron: GAE

DEVENTER, NETHERLANDS – OCTOBER 15: Bobby Adekanye of Go Ahead Eagles, Bas Kuipers of Go Ahead Eagles, Referee Dennis Higler during the Dutch Eredivisie match between Go Ahead Eagles and SC Heerenveen at de Adelaarshorst on October 15, 2022 in Deventer, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)
Martijn van Wieringen
Camera-journalist bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in kampen in dezelfde functie. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer