Vivera Run sfeerproeven op het loopparcours van de Triathlon van Holten

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vindt de 35e editie van de Triathlon Holten plaats. Dit sportieve weekend gaat vrijdagavond van start met de Rabo Kids Triathlon en de Vivera Run. Aansluitend aan het sportieve deel wordt de avond afgesloten met een openingsfeest.

Daarin is de koers van de Stichting Triathlon Holten ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, waarbij de organisatie wederom inzet op een spectaculair begin van een sportief weekend. “De Triathlon Holten is inmiddels uitgegroeid tot een sportfestival en dus is de combinatie tussen sport en gezelligheid al snel gemaakt. Die lijn zetten we dit jaar zeker door,” aldus Martin Pieters, voorzitter van de organiserende stichting.

Totale sfeerbeleving
Er wordt dan ook flink uitgepakt bij de opening van de Triathlon op vrijdagavond. Nadat de triatleten van de toekomst zijn gefinisht bij de Rabo Kids Triathlon, gaat de Vivera Run van start. Tijdens deze wedstrijd leggen deelnemers individueel of met een bedrijventeam een afstand van 5 of 10 kilometer af. Zij lopen dan over het 2,5 kilometer lange loopparcours van de Triathlon.

Volgens Pieters maakt dat de wedstrijd juist zo uniek en sfeervol. “Het parcours loopt namelijk gedeeltelijk door het gezellige centrum van Holten, deelnemers zullen op iedere straathoek aangemoedigd worden door toeschouwers. Bovendien doen de deelnemers iedere ronde het opgebouwde stadion op de Kalfstermansweide aan, waardoor zij zich steeds weer wanen als topsporter.”

Maar het gaat de organisatie niet alleen om de wedstrijd, het is de totale sfeerbeleving waar zij op inzetten. “We willen de deelnemers en toeschouwers het beste geven wat Holten te bieden heeft en dat begint natuurlijk al bij een gezamenlijke warming-up. Deze wordt verzorgd door Movado Sports, een sportschool met vestigingen in Holten, Goor en Eibergen. Ook aan de cooling-down is gedacht. Deze is in handen van de band Kabaal uit Bathmen, zij staan op de bühne tijdens het openingsfeest. Deze band heeft in het verleden in voorprogramma’s gestaan van bijvoorbeeld Normaal, Bløf en Rowwen Héze, dus dat moet ongetwijfeld leuk worden.”

Programma
19.00 uur:           Start Rabo Kids Triathlon; 
20.45 uur:           Start Vivera Run 10 en 5 kilometer; 
22.00 uur:           Openingsfeest met Kabaal;

Inschrijving geopend

De inschrijving is reeds geopend en al 250 deelnemers zullen aan de start verschijnen tijdens de Vivera Run.  De inschrijving sluit op 26 juni om 12.00 uur, maar zal eerder sluiten als alle startplaatsen vergeven zijn. 

Meer informatie en inschrijven: www.triathlonholten.nl/vivera-run

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie