Vijftien nieuwe leden benoemd voor de Adviesraad Sociaal Domein

Vijftien inwoners uit de gemeente Raalte zijn formeel benoemd voor de Adviesraad Sociaal Domein. Deze nieuwe Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, over thema’s in het sociaal domein. Dit kan gaan over jeugdhulp, schuldhulpverlening, WMO, kinderen in armoede, leerlingenvervoer en mantelzorg.

Wethouder Gerria Toeter:

“In de gemeente Raalte hebben we oog voor elkaar en betekenen we graag iets voor de ander. Dat geldt ook voor ons als gemeente. Met en voor onze inwoners werken we samen aan een omgeving waarin het prettig is om samen te leven. Dit kan alleen als we weten wat er speelt. Ik ben daarom erg blij dat we een diverse en enthousiaste raad hebben kunnen samenstellen om deze belangrijke bijdrage te leveren. “

Van twee naar één adviesraad

In november 2021 heeft de gemeenteraad besloten om afscheid te nemen van de adviesraad Werk en Inkomen en de Wmo-raad en in plaats daarvan één Adviesraad Sociaal Domein te ontwikkelen. De gemeente Raalte is daarom de afgelopen maanden op zoek gegaan naar 10 tot 15 nieuwe leden voor de adviesraad. Een onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit een kwartiermaker, de secretaris en een betrokken inwoner, heeft vanwege de onafhankelijke rol van de adviesraad de nieuwe leden geselecteerd.

Betrokken inwoners

Uit alle aanmeldingen van inwoners die interesse hadden om lid te worden van de nieuwe adviesraad, zijn 15 inwoners geselecteerd, die relevante ervaring meenemen, een goede spreiding over de dorpen vormen en welwillend zijn om input op te halen bij inwoners. De gemeente blijft natuurlijk ook in gesprek met de betrokken inwoners die zich hebben aangemeld voor de adviesraad, maar uiteindelijk niet in de adviesraad komen. We kijken samen met hen hoe zij toch

betrokken kunnen worden, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een werkgroep of klankbordgroep. Deze inwoners denken een aantal keer per jaar mee over een thema waar zij kennis en ervaring mee hebben. Om een gedragen advies te kunnen geven vanuit het perspectief van inwoners is contact met veel inwoners belangrijk. Mocht u ook een aantal keer per jaar mee willen denken stuur dan een e-mail naar info@adviesraadraalte.nl.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer