Veur de Bakker Festival druk bezocht

De tweede editie van Veur de Bakker in Bathmen heeft zeker 6.500 bezoekers getrokken. Ruim 25 acts stonden afgelopen vrijdag 2 en zaterdag 3 juni jl. op de planken. Rockband Kabaal, de organisator van Veur de Bakker, kijkt terug op een geslaagd weekend.

De tent op de Brink kon vroeg in de avond al rekenen op veel bezoekers. Het publiek kwam massaal naar het optreden van jubilerende rockband Kabaal, dat begin jaren ’80 door schooljongens Gerti en Wim van der Meij, Arjan Koldenhof, Ernst Bölger, Bert Krukkeland en Henk Tuitert werd opgericht.

Kabaal 40 jaar
De vijfmans rockformatie en crew uit Bathmen werd voorafgaand aan zijn jubileumshow op ludieke wijze door de menigte onthaald. Onder muzikale begeleiding van dorpsfanfare Orpheus en op een door Bathmense jongeren voortgetrokken ouderwetse boerenwagen met tapinstallatie betraden de rockers van Kabaal het terrein. Na het feestelijk uitdelen van enkele biertjes aan bezoekers, haastten de muzikanten zich naar het podium. Na het tonen van een gelaagde introfilm in ruimtesferen, ging het dak er spreekwoordelijk af.

De jubileumshow bestond naast indrukwekkende projecties op een immens videoscherm en een grootse lichtshow, uit gastoptredens van muziekvrienden als Henk Wijngaard, Erwin Nyhoff, Erik Neimeijer en Richard ‘Gorro’ Jansen, met als hoogtepunt een optreden van de lokale held Freddy Rietman. Orkest De Edelweiss en levensliedzanger Jacques Herb warmden het publiek vooraf op en Bandje voor de Sfeer sloot de avond in stijl af.

Tweede dag
De tweede dag van het festival was gereserveerd voor muziekliefhebbers van jong tot oud. Er was straattheater te zien en een draaimolen voor de allerkleinsten.
De Belgische reggaeband Rootman J. and the Zionyouth Crew, de Deventerse volkszanger Ammar, Bonnie St. Claire, Orlando, meidengroep Steam Sister en rockcoverband Straatwaarde maakten veel indruk bij het publiek.

Met een andere setlist dan de avond daarvoor, zorgde de band Kabaal voor een uitzinnige zaal. In een achtergrondvideo passeerden zo’n veertig wijlen Bathmenaren en wereldberoemde rocksterren het videoscherm achter de band. De set werd traditiegetrouw afgesloten door Kabaal-roadie Bennie Nijkamp. Met het nummer Bro Hymn van Pennywise, in Bathmense contreien beter bekend als ‘Benniewise’, kwam de show stevig ten einde.

Vervolg nog niet bekend
Het festivalweekend is zonder incidenten verlopen. De organisatie laat nog niets los over een verder vervolg van het festival en zegt eerst na te genieten van deze tweede editie. Een foto-en sfeerverslag is binnenkort te vinden op veurdebakker.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer