Verkeersdeelnemers in Olst gaan op 12 oktober blind oversteken

Olst, 4 oktober – Blinde en slechtziende verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Daarom voeren de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe, de Oogvereniging en Bartiméus op zaterdag 12 oktober in Olst campagne. Dit doen zij in het kader van de Dag van de Witte Stok, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor verkeersdeelnemers met een visuele beperking.

Veel fietsers en automobilisten weten niet dat zij voorrang moeten geven aan blinde of slechtziende voetgangers met een witte stok die willen oversteken. 77% van de mensen met een visuele beperking heeft wel eens een vervelende situatie meegemaakt doordat iemand de witte stok bij het oversteken negeerde. Bijvoorbeeld: “Fietsers die vlak langs je heen schieten, auto’s die van links en rechts komen…, oversteken is soms best spannend,” geeft Anita Beenen aan, vrijwilliger bij de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe en de Oogvereniging en zelf blind.

Actie in Olst

Tijdens de actie op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 14.00 uur bij de oversteek voor het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst vragen de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe, de Oogvereniging en Bartiméus hier aandacht voor. Iedereen die dat wil krijgt de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om met slecht of zonder zicht, gebruikmakend van een witte stok, over te steken. Medewerkers van Bartiméus zullen hierbij helpen. Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe zal de actie openen en de eerste oversteek maken.

De actie in Olst maakt deel uit van de landelijke campagne Stop voor de Witte Stok, die in de meeste plaatsen op 15 oktober wordt georganiseerd. In meer dan 10 plaatsen in heel Nederland vinden deze dag acties plaats. Voor basisschoolleerlingen in groep 7/8 is een lesbrief beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.stopvoordewittestok.nl.

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Indien u dit bericht ten onrechte ontvangt, wordt u verzocht de inhoud niet te gebruiken maar de afzender direct te informeren door het bericht te retourneren en het daarna te verwijderen. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van de in de e-mail ontvangen informatie aan derden is niet toegestaan. Salland1 staat niet in voor de juiste overbrenging van een verzonden e-mail, noch voor de tijdige ontvangst daarvan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie