1.7 C
Deventer
vrijdag, januari 21, 2022

Van Wonderen gunt andere spelers de kans in bekerwedstrijd tegen Roda JC

Bij Go Ahead Eagles staan er vanavond in de bekerwedstrijd tegen Roda JC wat andere spelers aan de aftrap dan gebruikelijk. “Die kans is groot”, beaamt trainer Kees van Wonderen.

“We hebben een mooie, goede groep met een aantal jongens die je ook aan het werk wilt zien. En er zijn ook spelers die door de vele wedstrijden die we al gehad hebben tegen een bepaalde grens aanlopen. Dan is er nu de gelegenheid om aan de ene kant jongens de kans te geven en aan de andere kant spelers wat rust te geven.”

Ritme opdoen

Daarnaast zouden Bas Kuipers en Ogechika Heil, die een maand uit de roulatie zijn geweest, weer wat wedstrijdritme op kunnen doen. Gerrit Nauber, die zaterdag ziek was en de uitwedstrijd tegen FC Utrecht moest missen, is ook weer inzetbaar. Wie er gaan starten, wilde de coach dinsdag nog niet prijsgeven.

Vorig seizoen strandde Go Ahead Eagles in de achtste finales van het bekertoernooi door een zure nederlaag tegen VVV-Venlo. “We waren dicht bij een plek bij de laatste acht, maar dat lukte net niet tegen een Eredivisieploeg”, herinnert Van Wonderen zich. “Dat gaf een onbevredigend gevoel, omdat we wel een prima wedstrijd speelden. Maar dat versterkt het gevoel dat we dit jaar ver willen komen in de beker.”

Prijs

“De allergrootste prijs die wij dit jaar kunnen halen is dat we volgend jaar weer in de Eredivisie spelen, dus de handhaving is het allerbelangrijkste”, benadrukt de coach. “Maar de keuze daarvoor hoeft op dit moment nog niet ten koste te gaan van de beker, dus wij richten ons vol op de mooie en belangrijke wedstrijd tegen Roda, om ervoor te zorgen dat we een ronde verder komen.”

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je Go Ahead Eagles vs. Roda JC rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport (voorheen Sport Live) zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook komende woensdagavond in een uitzending die om 20:00 uur start met nieuws en voorbeschouwingen, maar de rode draad is Go Ahead Eagles.

Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in De Adelaarshorst start om 21:00 uur.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op de oude Drtv kabelfrequenties te ontvangen is: via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3. Buiten Deventer is dat: Raalte 105.1 en Wijhe 105.7 Via DAB stemt u af op kanaal 7B.


Online kunt u luisteren via TuneInRadioFMNederlandseradioradioviainternet , OmroepserverAirplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,937VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer