Uitslagen IJsselcup/Rabo Holland Cup 1 zondag 20 oktober

IJSSELCUP/RABO HOLLAND CUP 1
UITSLAGEN ZONDAG 20 OKTOBER
IJSBAAN DE SCHEG

De IJsselcup is dé start van het schaatsseizoen en wordt traditioneel verreden op kunstijsbaan De Scheg in Deventer en is onderdeel van de Rabo Holland Cup 1. Twee opeenvolgende dagen verdienen de schaatsers punten voor alle verreden afstanden op kunstijsbaan De Scheg, waardoor zij zich kunnen kwalificeren voor het World Cup Kwalificatietoernooi, het eerste weekend van november.
Zondag 20 oktober zijn de 1.000 meter voor dames en heren verreden, de 3.000 meter voor vrouwen en 5.000 meter heren. Opvallend is dat er voor het eerst tijdens de Holland Cup Mass start wedstrijden zijn verreden. Dit is voor zowel de dames als de heren een wedstrijd over 16 ronden. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang stond de massastartwedstrijd voor het eerst op het programma.

Uitslagen Mass start
De eerste keer dat de Mass start werd afgewerkt tijdens de Holland Cup leverde mooie ritten op. Bij de dames won Marijke Groenewoud, op minder dan een halve seconde gevolgd door Francesca Lollobrigida en Elisa Dul.
Bij de heren schaatste Daan Besteman zich naar de overwinning en hij bleef hiermee respectievelijk Luc ter Haar en Koen Verweij voor.

Uitslagen 1.000 meter
De dames gingen rond 18.00 uur van start met de 1.000 meter. Femke Beulling reed de winnende tijd van 1.18.81 waarna Anice Das een tweede en Marijke Groenewoud een derde plaats wisten te bemachtigen.

Tom Kant won de 1.000 meter voor de heren in een tijd van 1.11.79. Janno Botman bemachtigde een tweede plaats, Aron Romeijn schaatste naar een derde plaats.

Uitslagen 3.000 meter
Met een tijd van 4:13.78 betrad Irene Schouten de hoogste plek op het podium voor de 3.000 meter voor dames. Op de tweede trede stond Roza Blokker. Ineke Dedden mocht de prijs voor de derde plek in ontvangst nemen.

Uitslagen 5.000 meter
De Holland Cup 1 werd afgesloten met de 5.000 meter voor heren. Op deze slotafstand won Crispijn Ariëns in een tijd van 6.32.21. Robert Bovenhuis legde beslag op de tweede plaats en Bob de Vries schaatste zich naar de derde plaats..

Alle uitslagen
Bekijk alle uitslagen op www.knsboost.nl.

De Holland Cup 1 is georganiseerd door de Deventer IJsclub (DIJC), Sportief Oost en de KNSB Baancommissie Deventer.

 

Foto’s gemaakt door: Dyane Ribbink

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie