Bijna twee ton voor cultuur en natuur in Overijssel

Zwolle – 21 oktober 2019.Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in de 3e vergaderronde van dit jaar in totaal meer dan € 180.000 toegekend voor de ondersteuning van 72 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur in Overijssel.

Enkele opvallende projecten:

Muziektheaterproductie Oost West

De Vriezenveens Harmonie kan rekenen op een bijdrage van € 10.000 voor de muziektheaterproductie ‘Oost West’. Ter ere van het 100-jarig bestaan treedt de Vriezenveense Harmonie uit zijn comfort zone en buiten de gebaande paden met deze zelf ontwikkelde muziektheatervoorstelling. Daarin trakteert zij de Vriezenveense gemeenschap op een theaterstuk dat gebaseerd is op een eeuw aan lokale verhalen.De voorstellingen vinden plaats in de periode 19 t/m 27 juni 2020.

Aankoop audioguide kit

De Stichting Internationaal Oorlogsmuseum in Nijverdal ontvangt € 7.500 voor de aanschaf van een audioguide kit. De bezoeker kan hiermee in eigen tempo een rondwandeling door het museum maken, waarbij men via deze digitale apparatuur alle achtergrondinformatie krijgt.

Project We’ll meet again

Stichting Kampen Partners krijgt € 5.000 uit het Cultuurfonds Kampen voor het overkoepelende programma We’’ll meet again. De nadruk ligt op het weekend van 17 en 18 april 2020, wanneer het exact 75 jaar geleden is dat Kampen werd bevrijd. Onder de noemer ‘We’ll meet again’ is het volledige programma een combinatie van ontmoetingsmomenten, waarin verzoening maar ook toekomstmuziek centraal staan.

Tentoonstelling ‘Blik, van conserve tot kunst’

De Stichting Deventer Verhaal kan rekenen op een bijdrage van € 7.500 voor de tentoonstelling ‘Blik, van conserve tot kunst’ in Museum De Waag in Deventer (najaar en winter 2019-2020). In deze expositie wordt het honderdjarig bestaan van Deventer Blikstad gevierd. De tentoonstelling verhaalt vooral over het duurzame aspect van blik, de verschillende (design) toepassingen, blik in de gastronomie en een deel de (sociale) geschiedenis van Deventer als Blikstad.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Overijssel.

Aanvraag doen?
Op 9 december 2019 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Overijssel nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 1 november online worden ingediend.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie