Tweede driepunter Overwetering

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen zondag speelde Overwetering de wedstrijd tegen K.C.V.O. uit Vaassen. Normaliter een ploeg die meedoet om de bovenste plaatsen in de 3e klasse. Net als Overwetering is ook K.C.V.O. niet goed begonnen aan de competitie. De winnaar van vandaag sluit aan bij de subtop, de verliezende ploeg zal de komende weken in de achtervolging moeten.

De wedstrijd ontpopt zich als een gelijk opgaande strijd. In hoog tempo golft het spel op en neer. Beide ploegen creëren wat mogelijkheden. Er wordt strijd geleverd, regelmatig goed gevoetbald. Het is een sportieve, vermakelijke wedstrijd. Vlak voor de rust kreeg Dennis Willemsen de grootste kans: hij krijgt een vrije kopkans maar kopt de bal helaas tegen de keeper aan. Jammer. Ruststand 0-0.

De 2e helft start eigenlijk precies zoals de eerste helft eindigde. Over en weer werden er wat mogelijkheden gecreëerd en na een kwartier in de 2e helft neemt Overwetering het heft in handen. Met goed verzorgd positiespel ontstaat er een licht overwicht. Ook wordt de kansenverhouding anders. De doelman van K.C.V.O. treedt een aantal keren adequaat op. Vanuit omschakelmomenten probeert K.C.V.O. toe te slaan, maar dit levert weinig op.

Dan de 86ste minuut. Bram de Haas krult vanuit een vrije trap de bal over de muur richting de kruising. Ook hier redde keeper weer. Wel een hoekschop. De bal wordt door K.C.V.O. weggewerkt en komt in de voeten van Stefan Hekman. Op snelheid passeert aan de rechterkant 3 verdedigers, zoekt de achterlijn en geeft een prima voorzet. Bij de 2e paal staat Ferdie klaar om de bal binnen te koppen. Of dat helemaal op reglementaire wijze gebeurde is niet aan mij. Feit is wel dat onze mannen met 1-0 voorstaan.

In de resterende tijd gebeurt er veel en het blijft spannend. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.