FC RDC verliest bij Harfsen

Leestijd: < 1 minuut

In de slotminuten van de wedstrijd heeft FC RDC uit bij SV Harfsen na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 3-2 verloren.

De eerste 15 minuten waren volledig voor de thuisploeg. FC RDC kwam er voetballend niet uit en anticipeerde niet voldoende om andere oplossingen te vinden. Resultaat was dat Harfsen 2x wist te scoren waarvan de eerste uit een klassieke welles nietes situatie werd afgekeurd en de tweede afgekeurd werd wegens vermeend hands. Het bleef dus 0-0 en FC RDC kroop in het verdere verloop meer uit haar schulp. Twee schitterend uitgespeelde aanvallen (doelpunten Kai en Milan) resulteerden in een geflatteerde 0-2 ruststand.

Het vermoeden dat het nog geen gespeelde wedstrijd was, bleek 100% waar. De voor rust al grimmige wedstrijd ontpopte zich tot een strijd waarin het voetbal geen hoogtij vierde. Best zonde aangezien beide ploegen prima kunnen voetballen. Het vele (al dan niet terechte) gezeur van de Harfsense spelers en het bij vlagen irritante haantjesgedrag van de spelers van FC RDC leverde, in combinatie met de uiterst incompetente leidsman (wat de beste man overigens na de wedstrijd ook zelf concludeerde), een rommelige tweede helft op.

FC RDC vergeet tot drie keer toe het duel op slot te gooien met de beslissende 0-3, waarna na de aansluitingstreffer van Harfsen een bizar slot van de wedstrijd ontstaat, waarin na de 2-2 beide ploegen nog een enorme kans krijgen op de 3 punten, welke Harfsen benutte. Een wedstrijd die ook maar zo in 5-5 had kunnen eindigen leverde dus helaas een nederlaag op voor FC RDC.