Twee van de vier beste (assistent-)scheidsrechters uit Overijssel komen uit Deventer

Twee van de in totaal vier beste (assistent-)scheidsrechters uit Overijssel van dit jaar komen uit Deventer. Evelyne Brontsema (18) en Charlotte Wijers (14) zijn één van de vertegenwoordigers van de provincie Overijssel tijdens de eindfase van de landelijke Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing 2023.

Na een spannende stemfase ontvingen onder andere Evelyne en Charlotte, in de categorie KNVB scheidsrechter of verenigingsscheidsrechter, de meeste stemmen van alle genomineerden uit de provincie.

Extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters
Dit jaar schenkt de KNVB extra aandacht aan het bevorderen van het aantal vrouwelijke scheidsrechters. Dit doen ze onder andere door dit jaar voor het eerst twee categorieën voor vrouwelijke scheidsrechters op te nemen in de verkiezingen. Jurylid en assistent-scheidsrechter Franca Overtoom: “Het is mooi om te zien dat er ook vrouwelijke scheidsrechter zijn die zich tijdens deze editie hebben aangemeld voor de verkiezing en we hopen dat dit aantal de komende jaren toeneemt. Ook voor vrouwen met een droom om te fluiten is het belangrijk om deze na te jagen!”

Verdere verloop van de verkiezingen
Van de twaalf provinciewinnaars per categorie gaan uiteindelijk vier (assistent-)scheidsrechters door naar de halve finale op basis van een motivatiebrief. De halvefinalisten krijgen een waarnemer van de KNVB op bezoek, die de (assistent-)scheidsrechters ook in de praktijk beoordeelt op kunde én vaardigheden op het gebied van fairplay.

De officiële ontknoping van de verkiezing vindt plaats op 6 januari tijdens de Dag van de FairPlay op de KNVB Campus in Zeist. 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer