Tuigpaardenconcours in Luttenberg

Zaterdag 29 juni 2019, wordt de 15e editie van het Nationaal Concours Hippique Luttenberg gehouden. Inmiddels het grootste Tuigpaardenevenement in de regio.

Voor dit concours wordt deze dag het terrein bij manege “De Luttenberg” het toneel van aanspanningen met eenspannen, tweespannen, KWPN-tuigpaarden, Friezen en Hackney’s. Daarnaast zullen er diverse kampioenschappen en finales worden verreden, waaronder de Tuigpaarden- en Hackney- Young Riders, het kampioenschap Tuigpaarden tweespannen ereklasse en vierspannen. Dit jaar zullen ook de Frieze paarden akte de préséance geven, wat uiteraard, een mooie wedstrijd zal worden, met gegarandeerd veel show en elan.

Vanaf de overdekte tribune kunnen de damesklassen, competitierubrieken, showrubrieken en kampioenschappen worden bewonderd. Al met al een compleet en vooral mooi programma voor paardenliefhebbers, maar ook voor mensen die kennis willen maken met deze veelzijdige tak van de paardensport.

De top van de Nederlandse tuigpaardensport komt op deze dag hun kunnen showen. En is het bij bijvoorbeeld springen en dressuur de bedoeling dat het publiek zich rustig houdt, bij de tuigpaarden mogen de deelnemers worden aangemoedigd. Bij de tuigpaardensport is het namelijk de bedoeling dat de paarden zich zo goed en mooi mogelijk laten zien. Hierbij kunnen zij de hulp van de toeschouwers goed gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie