Dodelijk ongeval in Diepenveen

Aan de Schuurmansweg heeft, even voor half vijf, een aanrijding plaatsgevonden. Een jongeman van 7 jaar reed op zijn fiets en werd aangereden door een automobilist. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, echter overleed de jonge Diepenvener aan zijn verwondingen.

Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer ernstig letsel had opgelopen en daarom was er direct een traumahelikopter opgeroepen om te assisteren. Naast de politie en ambulancedienst was ook de brandweer is ter plaatse. De jongeman en automobilist kwamen met elkaar in botsing voor het terrein van de Diepenveense Voetbalclub.

Ter verduidelijking: Ons eerste bericht dateert van woensdagmiddag 16:39 uur toen we bericht opmaakte dat er een traumaheli en brandweer onderweg waren naar Diepenveen.

Timeline
Onderstaand een timeline van de gebeurtenissen ter plekke. De lokale informatie en afbeeldingen zijn van onze reporter die ter plekke was: Robert Jan Leerink.

Meer info onder de foto’s…

Ter hoogte van de Diepenveense Sprotclub aan de Schuurmansweg zijn hulpdiensten druk in de weer na een ongeval met auto en fietser.
Foto: Robert Jan Leerink

De brandweer van Diepenveen was er tegen 16:30 uur met een wagen naar toe gesneld, evenals de politie en ambulance. Ter plekke trof men een slachtoffer aan met ernstig letsel, waarbij werd geconcludeerd dat de assistentie van een traumahelikopter noodzakelijk was. Deze is onderweg gegaan naar de Schuurmansweg in Diepenveen.

Lees verder onder de foto…

De Schuurmansweg te Diepenveen, ter hoogte van de voetbalclub, zijn hulpverleners aan het werk.
Foto: Robert Jan Leerink

Om ca. 16:40 uur is onze verslaggever, Robert Jan Leerink, ter plekke en geeft aan dat het om een zeer ernstig ongeval gaat waarbij fietser en auto met elkaar in aanraking zijn gekomen. De politie heeft de weg volledig afgegrendeld zodat de hulpdiensten hun werk goed kunnen verrichten.

Meer info onder de foto…

De Schuurmansweg in Diepenveen is volledig afgesloten.
Foto: Robert Jan Leerink

Ondertussen werd de traumahelikopter afgezegd, de ambulances zijn dan nog steeds ter plaatse, zo meldde Robert Jan Leerink ter plekke. Het slachtoffer bleek toen al de bestuurder van de fiets te zijn…

Meer info onder de foto…

Iedereen wordt tegengehouden, de hulpdiensten hebben de doorgang volledig verspert.
Foto: Robert Jan Leerink

Om ca. 17: 25 uur vertrok één ambulance de plek des onheils verlaten, deze werd met politie escorte langzaam weggereden…

Om 17:43 uur maakt de politie dan officieel bekend dat een 7-jarige jongen om het leven is gekomen bij het ongeval. De politie schrijft verder dat ze een 84-jarige inwoner van Diepenveen hebben aangehouden. Deze man was de bestuurder van de auto welke de jongeman aanreed.

Onderstaand een overzichtsfoto van de situatie ter plekke uit Google Maps. Daarin de locatie gemarkeerd van het ongeval aan de Schuurmansweg in Diepenveen.

Hiermee sluiten we onze timeline af…

Salland1 heeft dit op de voet gevolgd en is enorm onder de indruk geraakt van datgene gebeurd is heden middag. We wensen nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies…

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer