Straatkorenfestival Luttenberg

Foto: De Stroatkjals.nl

De Butzelaarstraat in Luttenberg zal zondag 30 juni vervult zijn met muziek. In het centrum van het dorp wordt de achttiende editie van het straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ gehouden. Tien koren zullen hun liederen ten gehore brengen. Het straatkorenfestival is een vaste waarde tussen de evenementen in Luttenberg. Het evenement telt ook dit jaar weer tien koren welke te bewonderen zijn op de vijf verschillende podia. De koren komen uit de gehele regio. Die Regghesangers is een shantykoor uit Nijverdal en Spass Muss Sein is een Duitstalig koor ook uit Nijverdal. Daarnaast zullen ook de popkor Puur uit Haarle, Palet uit Luttenberg, Just4Fun uit Nieuw Heeten, het smartlappenkoor Heerlijk Leed uit Emmen, het gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino, het vrouwenkoor Eigen Wiese uit Raalte en het Oosterhuuzers Dialectkoor, hun repertoire presenteren. Het festival is natuurlijk niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals.

Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival. Het Musicale Landleven begint zondag 30 juni om 12.45 uur, wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar de diverse podia begeleidt worden. Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden, daar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en tentoonstellen en aan de man proberen te brengen. Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonenclown en natuurlijk voor de kinderen een aantal springkussen en is de scouting Raalte aanwezig.

Ook is dit jaar het met Glas in lood bewerkte zweefvliegtuig van Tom Beumer aanwezig welke men kan bewonderen en er zelfs in kan zitten. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken. Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten, wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen. De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er geen parkeerkosten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie