IJssellinie 9 zaterdagen aaneen open

In de maanden juli en augustus is de IJssellinie elke zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.Dit biedt de toeristen die in deze maanden hun vakantie in de regio vieren extra momenten om dit bijzondere “Geheim van De IJssel” te leren kennen. Normaal is de linie alleen op de eerste zaterdag van de maand te bezichtigen. Maar nu staan de gidsen negen zaterdagen klaar om de bezoekers in ongeveer 1,5 uur over het tot 1990 uiterst militaire geheim te vertellen. Ook een aantal van de militaire objecten worden van binnen bekeken, o.a. de ingerichte noodhospitaal- en commandobunker staan op het programma.

Regelmatig staan bij de hospitaal- en commandobunker bij havezate De Haere ook een aantal historische legervoertuigen. Op onze facebookpagina IJssellinie melden we dat. Zaterdag 6 juli staan er meer dan het gebruikelijke aantal voertuigen. De voertuigengroep heeft dan een clubweekend bij de bunkers op De Haere en ze vertellen graag over hun hobby.

Voor mensen die een uitgebreidere rondleiding met meer bunkers willen zien, zoals de bofors-en vierlingbunkers, de shermantanks (de ingebetonneerde gevechtswagens) is er op de website meer informatie over de de mogelijkheden te vinden. Deze rondleidingen duren langer (alles lopend) maar gaan langs een mooie route van bunker naar bunker. Rondleidingen op afspraak kunnen het gehele jaar op elke dag en tijdstip.

Entree volwassenen € 5,00, kinderen t/m basisschool € 2,50. Er kan gepind worden .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie