Stormschade in Diepenveen en Borgele

De harde wind van vanmiddag heeft voor de nodige problemen gezorgd in de gemeente Deventer. In zowel Diepenveen als de wijk Borgele liepen woningen fikse schade op door het acute noodweer.

Een stevige rukwind zorgde in Diepenveen aan de Driehoeksweg ervoor dat een woning haar dak verloor. Het platte dak was niet bestand tegen de windvlagen en klapte open. hierdoor kwam de zolderverdieping van de woning open te liggen. Ook de zonnepanelen op het dak hebben fikse schade. De panelen kletterde tegen elkaar tijdens het openbreken van het dak. Wat de exacte schade precies aan de woning is, zal de komende dagen worden opgemaakt. Ondanks de blootliggende zolderverdieping, is de waterschade beperkt gebleven. De brandweer heeft het dak op tijd weten dicht te maken, voordat de volgende hoosbui te wachten stond.

In Borgele is een boom tegen een flatgebouw omgevallen. Aan de Bukhorst zag een vrouw letterlijk een boom op haar afkomen. De boom kwam los van de grond door de harde windstoten deze dinsdagmiddag en knalde tegen de vierhoog-flat aan. Zowel de flat als de vrouw zijn er wonderbaarlijk zonder flinke kleerscheuren van af gekomen. De zijtakken van de boom raakte de flat, waardoor de stam voor de flat bespaard bleef. De brandweer heeft de boom in hoog tempo in stukken weten te zagen, waardoor de flat inmiddels weer vrij zicht heeft.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer