Stef Bos – Je Leeft Maar 1 Keer

Stef Bos heeft een nieuw nummer uitgebracht, ‘Je leeft maar 1 keer’. Het nummer is afkomstig van zijn nieuwe album ‘Bitterlief’ dat eind deze maand verschijnt.

Het is een muzikaal portret van Stef’s moeder aan het einde van haar leven. Een levenslustige vrouw die te snel door de tijd werd ingehaald.

Bos: “Als tiener maakte zij de oorlog mee en ik ontdekte twee jaar geleden haar dagboeken uit die tijd. Het werd me duidelijk dat juist in die donkere dagen haar levenslust en optimisme is ontstaan die ze later als zaadjes in ons hoofd heeft geplant. Tot aan de meet was haar credo ‘Alles komt goed’. De gesprekken die we aan het einde van haar reis door de tijd bleven altijd rondspoken in mijn hoofd en vonden uiteindelijk een vorm in deze song. Een gezongen herinnering.”

“Ik herinner mij het geluid van het tikken van de klok in de woonkamer die ik hoorde tijdens de stiltes tussen onze gesprekken. Ik herinner mij een foto aan de muur. Ik herinner mij de stoel waarin zij zat met haar handen rustend op de leuning. Ik herinner mij mijn onvermogen om het tij te keren en zing daarom haar woorden in het refrein om uiteindelijk terug te keren naar het nu, kijkend door de ogen van mijn kinderen….”

Een uiterst gevoelig nummer, maar helaas gebaseerd op de feiten die iedere dag voorbij komen. ‘Je Leeft Maar 1 Keer is deze week de Sallandschijf op Salland1. (bron: www.zwartekat.nl)

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer