Start stedenbouwkundigplan nieuwbouwlocatie Mariënheem

Mariënheem krijgt een nieuwe woningbouwlocatie aan de Hellendoornseweg. De gemeente Raalte kocht de grond voor de zomer aan. De volgende stap is het opstellen van een stedenbouwkundigplan. Dit plan geeft weer hoe de ruimte wordt ingericht. Zoals waar de woningen komen en hoe de openbare ruimte eruit komt te zien.

Wethouder Alexander Kreule: “We vinden het belangrijk om samen tot een plan te komen. Direct omwonenden hebben we al gesproken en andere geïnteresseerden kunnen straks ook meepraten. Via een online enquête brengen we samen met Plaatselijk Belang vast de woningbehoefte in kaart. Zo sluiten we aan bij de wensen uit het dorp.”

Enquête

Het plan biedt ruimte voor ongeveer veertig woningen. Zowel koop als huur. De nadruk ligt op het betaalbare en middensegment. De precieze verhouding wordt onder andere op basis van de enquête bepaald. De enquête is tot en met 27 oktober in te vullen via www.raalte.nl/woningbouw-marienheem.

Vervolg

Na het stedenbouwkundig ontwerp volgt het bestemmingplan. Dit plan bevat regels over wat er precies gebouwd mag worden. Ten behoeve van het bestemmingsplan voert de gemeente verschillende onderzoeken uit, zoals een bodemonderzoek, archeologisch onderzoek en een inventarisatie van flora en fauna. De gemeente verwacht in de loop van 2024 te kunnen starten met de uitgifte van de eerste kavels.

Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/woningbouw-marienheem.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer