-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Start bouw fiets- voetgangerstunnel Ter Stegestraat Olst

Hegeman Bouw & Infra werkt vanaf 6 december 2021 aan de bouw van een fiets- voetgangerstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst, in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe en ProRail.

Overzicht werkzaamheden

De werkzaamheden vinden grotendeels plaats op het bouwterrein ten oosten van het spoor en ten noorden van het Averbergen. Daar wordt een deel van de tunnel voorgebouwd. Begin mei 2022 wordt deze onder het spoor gereden.

Planning op hoofdlijnen:

WaarWatWanneer
Ten noorden van het AverbergenInrichten voorbouwlocatieDecember 2021
Op de voorbouwlocatie(oost zijde van het spoor)Voorbouwen middelste deel fiets- voetgangerstunnelJanuari t/m april 2022
Ter Stegestraat(westzijde van het spoor)Voorbereidende werkzaamhedenMaart t/m april 2022
Van de voorbouwlocatie t/m het spoorInrijden middelste deel fiets- voetgangerstunnel2 t/m 5 mei 2022 (we werken dan 24u per dag
Vanaf het Averbergen tot en met de Ter StegestraatAanleg paden naar tunnelMei t/m september 2022
Vanaf het Averbergen tot en met de Ter StegestraatAfronden van de bouwOktober 2022

ProRail, Hegeman en de gemeente Olst-Wijhe

De fiets- voetgangerstunnel wordt aangelegd in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe. Aangezien de tunnel onder het spoor door loopt, is ProRail verantwoordelijk voor de uitvoering. Voor de bouw van de tunnel heeft ProRail opdracht gegeven aan aannemer Hegeman.

Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp.

Hinder

Omwonenden kunnen tijdens de bouw enige hinder ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast of bouwverkeer. Omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht als extra hinder wordt verwacht.

Aangezien de tunnel op een plek komt waar nu nog geen wegen of paden liggen, zijn er geen omleidingen nodig.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer