In plaats van een glaasje witte wijn een lekker fris witbiertje op het terras, is deze lente het beeld wat we gaan zien bij vele restaurants in de regio.
Dit witbier is speciaal gebrouwen met als bijzonder ingredient de eerste Sallandse Asperges. Deze asperges zorgen voor het frisse vleugje aan dit sprankelende witbier.
Vorig jaar heeft de samenwerking tussen Sallands Landbier Brouwerij en Aspergebedrijf de Weerd, beide ondernemers uit Raalte, geleid tot het idee een biertje te brouwen speciaal voor in het aspergeseizoen.
Dit aspergebier was zo`n succes dat het recept ook dit jaar weer uit de kast gehaald wordt om weer een heerlijk biertje uit de vaten van de brouwerij te kunnen tappen.
Woensdag 19 Maart zijn de ingredienten samen met de asperges samengevoegd en wordt het geheel gekookt om vervolgens vergist en gelagerd te worden.
Na circa 4 weken lageren is het bier geschikt om genuttigd te worden, natuurlijk met onder de lentezon met een heerlijk hapje verse sallandse asperges.
Het witbier ligt na de opening van het aspergeseizoen bij Sallands Landbier in de brouwkelder en de regionale aspergetelers in de schappen.
Tevens wordt het geschonken bij diverse horeca gelegenheden in de omgeving.
Geinteresseerden kunnen meer informatie krijgen over dit witbier bij de verschillende aspergetelers in de regio en natuurlijk bij brouwerij Sallands Landbier in Raalte.
Uiteraard kunt u ook terecht bij www.sallandslandbier.nl