Scouting Raalte trotse winnaar oogstcorso 2023!

Dit jaar waren er wederom prachtige praalwagens te zien tijdens de optocht van het Stöppelhaene oogstcorso. Deelnemers, uit Raalte en daarbuiten, toonden hun creaties waar lange tijd aan is gewerkt. De jury moet het ongetwijfeld lastig hebben gehad, maar er is een winnaar gekozen: Scouting Raalte!

De derde dag van Stöppelhaene draait op dit moment alweer op volle toeren, maar de leden van Scouting Miguel Pro in Raalte zullen hun hoofd vast nog vol hebben aan de mooie herinneringen van donderdagmiddag. Tijdens de prijsuitreiking werd namelijk duidelijk dat hun praalwagen de eerste prijs heeft gewonnen. Die keuze werd niet alleen gemaakt door de jury; ook de publieksprijs werd in de wacht gesleept.

Blij en trots
De scouting laat op Facebook weten blij en trots te zijn met de prijzen. Ook is de vereniging trots op de leden die hebben meegeholpen aan het bouwen van de praalwagen. Naast de publieksprijs, wordt in de reacties op Facebook nogmaals duidelijk dat het publiek zeer is te spreken over de praalwagen. Zo worden de leden gefeliciteerd en ‘toppers’ genoemd. Bjorn Wagenmans stelt zelfs voor of de scouting volgend jaar niet met twee wagens kan meedoen aan de optocht.

Hieronder is te zien met welke wagen Scouting Miguel Pro het oogstcorso 2023 heeft gewonnen:
Tekst gaat verder onder video

Scouting Miguel Pro tijdens de optocht van donderdagmiddag in Raalte
Beelden van Facebookpagina: Scouting Miguel Pro

Een fees veur boerenmeensen
De tekst die op de praalwagen staat is ‘een fees veur boerenmeensen’. Volgens de organisatie van Stöppelhaene refereert de scouting hiermee aan het feestje van de 70ste editie én de oorsprong van Stöppelhaene. Naast de winnaar doet de organisatie ook voor de andere wagens hun petje af: ”Want er is veel tijd en energie in al die mooie creaties gaan zitten.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer