Gezond en lekker eten met Trommel zonder Rommel in Deventer

Gezond leven is normaal. Met die gedachte moeten kinderen in Deventer op kunnen groeien. Veel bewegen en gezond eten is dan belangrijk. De campagne Trommel zonder Rommel geeft kinderen en hun ouders tips hoe ze gezond en lekker kunnen eten. Want als je gezond eet, zit je lekkerder in je vel.

In de week van 28 augustus start de campagne Trommel zonder Rommel. De campagne is een samenwerking tussen Gezonde School, JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Deventer en supermarkt Lidl.

Lekker leven
“Ieder kind heeft het recht om lekker te kunnen leven. Gezond eten en veel bewegen is daarbij heel belangrijk,” aldus wethouder Ilse Duursma. “Als je lekker in je vel zit kun je beter opletten en heb je meer energie om te spelen.” Volgens Duursma hebben sommige ouders daar wat hulp bij nodig. “Om goede hulp te bieden werken scholen, supermarkt Lidl, sportbedrijf Deventer en gemeente hierin samen, waardoor de impact groot kan zijn.”

Gezond eten bij Lidl
Bij Lidl Rivierenwijk en Lidl Keizerslanden staan in de eerste campagneweek informatiestands. Ouders kunnen zich daar laten informeren over gezond eten. Ze krijgen tips hoe ze hun kinderen, en zichzelf, een broodtrommel mee kunnen geven die gevuld is met gezond eten, dat ook nog eens lekker is. Deze tips staan ook in het luchtrommelboekje. Ouders kunnen dat boekje gratis meenemen als ze de stands bij Lidl bezoeken. Het boekje is ook te vinden op www.trommelzonderrommel.nl waar nog veel meer informatie staat.

Plaats en data informatiestands:
Lidl Rivierenwijk, Deltaplein 15: donderdag 31 augustus van 14.00 – 16.00 uur;
Lidl Keizerslanden, Karel de Groteplein 46: vrijdag 1 september van 10.00 – 12.00 uur

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer