Schrijver Paul van Loon: ‘Boeken Dolfje Weerwolfje gestolen in Olst’

De boeken van schrijver Paul van Loon blijken populair in Olst. Voor de tweede keer in korte tijd is de complete reeks van Dolfje Weerwolfje meegenomen uit de bibliotheek, zonder dat ze uitgeleend zijn.

“Ik kan me voorstellen dat iemand de boeken zo graag wil lezen of er zoveel van houdt dat hij ze wil hebben,” zo laat Paul van Loon op zijn Facebook pagina weten. Toch hoopt de auteur dat de boeken snel weer in bezit komen van de bibliotheek, zodat ook andere kinderen kunnen genieten van Dolfje Weerwolfje: “Dus bij dezen wil ik degene die de boeken uit de bieb heeft meegenomen verzoeken om ze terug te brengen.”

Het is niet voor het eerst dat de complete serie van Dolfje Weerwolfje gestolen is. Zowel de bibliotheek in Olst als Paul van Loon spreken van een thriller op zich. Van Loon: “Voor een auteur is het strelend dat zijn boeken zo geliefd zijn dat ze gestolen worden. Maar een auteur is daar niet blij mee want voor boeken die zijn meegenomen, maar niet uitgeleend in de bieb, krijgt een auteur geen leengeld uitgekeerd en dat is voor auteurs een belangrijk deel van hun inkomen.”

https://www.facebook.com/BibliotheekSalland/photos/a.295154423929197/4294795980631668/

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer