Sallandse jongeren kopen zomerjassen vooral via internet

Jongeren tussen de 15 en 35 jaar kopen steeds vaker een jas online en gaan minder vaak de deur uit om te winkelen. Tegenwoordig kopen jongeren uit Salland steeds vaker kleding online. De zomerjas wordt het vaakst online gekocht. Consumerende jongeren kopen kleding online, omdat zij dit eenvoudiger en sneller vinden.

Steeds meer aankopen online

Niet alleen ouderen, ook jongeren tussen de 15 en 35 jaar kopen hun jas het liefst online. Zij geven aan voornamelijk het gebruiksgemak te waarderen. Het zoeken van de perfecte winterjas kan eenvoudig aan de hand van filters. Zo kunnen consumenten filteren op merk, soort jas en de maat.

Door gebruik te maken van filters blijven er binnen een van tevoren opgesteld budget een aantal resultaten over. Jongeren uit Salland vinden deze manier van shoppen prettiger dan het eindeloos winkelen in de winkelstraat. “Dat zie je sowieso veel in Salland. Steeds meer winkels sluiten, omdat jongeren liever hun spullen online kopen. Dat jongeren dus liever gebruik maken van een website als Jas.nl ligt voor de hand”, bevestigt Lisanne Ploeger (eigenaresse).

Gemakkelijk retourneren

Een andere redenen waarom jongeren uit Salland het liefst hun spullen online kopen, heeft te maken met het feit dat de bestelling gemakkelijk te retourneren is. “We horen regelmatig dat het op onze website erg gemakkelijk is om een bestelling te retourneren. We kopen allemaal wel eens iets wat we achteraf niet mooi vinden of wat toch niet lekker past. Dan kan het gemakkelijk terug. Daar doen wij niet moeilijk over”, zegt Ploeger.

Een andere reden om online te bestellen is het brede assortiment en het feit dat de jassen gratis verzonden worden. Het assortiment bestaat onder meer uit jassen voor dames, heren, kinderen, jongens en meisjes. Daarnaast zijn ook zomerjassen en winterjassen overzichtelijk in categorieën opgesplitst. “Je hoeft je dus niet meer een ongeluk te zoeken naar de perfecte jas. Daarom shoppen jongeren zo graag bij ons.”

Zomerjas is in trek

In Salland schijnt de zon in de zomer volop, maar aan het eind van de lente kan het op sommige dagen toch nog fris aandoen. Daarom kiezen jongeren het vaakst voor een zomerjas. De zomerjas wordt ook vaak meegenomen naar festivals in de zomer, wanneer het ‘s avonds verder afkoelt.

Zomerjas in heel Nederland populair

Dat Sallandse jongeren vooral zomerjassen kopen, is een trend die in heel Nederland te zien is. “Een op de drie jongeren kiest een lente- of zomerjas. De overjas voor in de herfst is onder jongeren het minst populair. Zomerjassen zijn er in veel verschillende kleuren, waardoor je hip overkomt. Voor de herfst kiezen jongeren liever een dunnere winterjas”, legt Ploeger uit.

Monitoring middels filters

De bevindingen van Jas.nl zijn afkomstig van de website Winterjassen.com. Winterjassen.com trok iedere maand 500.000 bezoekers en hield het koopgedrag van consumenten in de gaten aan de hand van filters. Aan de hand van filters kon precies achterhaald worden welke jassen in trek zijn, waar de consumenten kopen en welke leeftijd er precies bij hoort. De gegevens werden geanonimiseerd, zodat er alleen algemene uitspraken over gedaan konden worden.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie