19.6 C
Deventer
maandag, september 27, 2021

Salland beleeft een Koninklijke dag, Willem Alexander en Máxima komen op bezoek

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima brengen vandaag een streekbezoek aan Zuid-Salland. Het werkbezoek dat een flink deel van de dag in beslag zal nemen staat in het teken van ‘het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken’, zo laat Provincie Overijssel officieel weten.

In klare taal: Zuid-Salland staat bekend als een streek die koestert wat waardevol is uit het verleden, terwijl het tegelijk nieuwe ontwikkelingen omarmt. Een belangrijke basis voor het aanpassingsvermogen van de streek ligt in het ‘noaberschap’. Sallanders die goede buren proberen te zijn door mensen en hun belangen met elkaar te verbinden. Daarnaast trekken in Zuid-Salland stad en platteland samen op in een economische regio.

Interesse in agrarische ontwikkelingen

“Het Koninklijk paar is daar benieuwd naar en bijzonder geïnteresseerd in de agrarische sector en hoe boeren met de nieuwste ontwikkelingen omgaan”, weet verslaggeefster Chantal Everaardt die voor RTV Oost vandaag het werkbezoek van de Koning en Koningin gaat volgen. Zij was er ook bij toen enkele maanden Máxima een informeel bezoek bracht bij boeren in Lettele.

Deventer

Het Koninklijke streekbezoek begint omstreeks tien uur in Deventer, waar wordt gewandeld door een stadsdeel waar industrieel erfgoed en creatief, modern ondernemen hand in hand gaan. Een groot internationaal Deventer bedrijf krijgt extra aandacht.

Heeten

Na Deventer is de gemeente Raalte aan de beurt, waar met name Heeten het Koninklijk paar mag verwelkomen. Bewoners spreken met Willem Alexander en Máxima over hun betrokkenheid bij het opstellen van een burgerbegroting, de lokale democratie en het sterke gemeenschapsgevoel.

Olst-Wijhe

Het werkbezoek eindigt om drie uur ‘s middags in de gemeente Olst -Wijhe. Thema hier is de verduurzaming van de landbouw, waarbij boeren zich bij hun activiteiten proberen aan te passen aan de nieuwe eisen ten behoeve van milieu en natuur. Zo staat er onder meer een bezoek aan een melkveehouderij op het programma en krijgen Willem Alexander en Máxima een impressie van het IJssellandschap in combinatie met de IJsselbiënnale, een kunstroute langs de rivier.

Provincie Overijssel is er trots op dat het Koninklijk paar de gehele dag de tijd neemt om kennis te maken met Salland. De laatste keer dat er sprake was van een dergelijk groot werkbezoek van Willem Alexander en Máxima is alweer zes jaar geleden.

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,868VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer