Rielerkolk krijgt opfrisbeurt op World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! In Deventer gaan de duikers ven Duikvereniging NoBaToWa het water in om de Rielerkolk schoon te maken.

De Deventer Schoon Familie ondersteunt die zaterdag verschillende schoonmaakacties in Deventer. En dit keer vindt één van die acties plaats onder water! Want jammer genoeg komt er nog steeds veel zwerfafval in het water terecht. Dat is de duikers van NoBaToWa een doorn in het ook. Daarom nemen ruim tien leden van de vereniging op World Cleanup day een duik in de Rielerkolk om daar zwerfafval op te duiken.

Schoon belonen

Rond 10.00 uur nemen de deelnemers de eerste duik. Bram Damen van de DSF: ‘We maken, met bewoners, scholen en verenigingen in Deventer natuurlijk heel vaak flinke gebieden schoon in Deventer. Maar onder water schoonmaken komt niet zo vaak voor. Dus we zijn heel blij met deze actie. De vereniging doet mee in het kader van Schoon Belonen, een programma van Nederland Schoon. Daarmee verdient de duikvereniging ook nog een aardig bedrag voor de verenigingskas. ’

Als de duikcondities niet in orde zijn (dat kan bijvoorbeeld door het voorkomen van blauwalg, of intensieve regen waardoor het water troebel is) wordt de actie verplaatst naar een andere dag.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,025VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer