Raalte van boven, van voren en opzij

Videoverslag: Martijn van Wieringen

44 foto’s over Raalte prijken in de tuin bij  het ZGR zorgcentrum Swaenewoerd. De één nog groter dan de ander. De foto’s zijn gemaakt door alle leden van Fotoclub Salland. Met tien thema’s hebben ze getracht om Raalte in beeld te brengen. 900 jaar na oprichting van het Overijsselse dorp.

Aan het begin van de tentoonstelling staan vier grote foto’s van Raalte van bovenaf, gemaakt met een drone. Hierop zou je heel gemakkelijk als inwoner van Raalte je eigen huis kunnen aanwijzen, zo groot zijn de foto’s. Naast deze vier levensgrote foto’s zijn er nog veertig anderen te zien met uiteenlopende thema’s: van onderwijs tot sport en van gezondheidszorg tot aan cultuur. Er is bewust gekozen voor deze thema’s om Raalte zo goed en breed mogelijk in beeld te brengen.

Passie
Voorzitter van Fotoclub Salland is Diny Heidenrijk. De oud onderwijzeres heeft een passie voor fotografie en zet graag alles wat ze de moeite waard vindt op de gevoelige plaat. “Ik bekijk alles wat ik zie met een soort van open oog.” Zelf heeft ze ook de nodige foto’s aangeleverd voor de expositie en is er maar wat trots op dat anderen kunnen genieten van haar creaties. Met veertig foto’s in de groene tuin heeft Fotoclub Salland flink uitgepakt.

Swaenewoerd
Ook de bewoners van ZGR Swaenewoerd zijn ontzettend blij met het uitzicht wat ze nu hebben wanneer ze uit hun raam naar buiten kijken, legt Ineke Elsman uit. “Mensen lopen iedere keer in kleine groepjes door de tuin, nemen hun familie mee en een enkeling ziet zichzelf terug op de foto’s. We kunnen spreken van een ‘win-win’ situatie voor alle partijen.

Wie de expositie nog wil bezoeken, kan nog tot 3 september in de tuin van ZGR Swaenewoerd in Raalte terecht.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer