Project ‘Baanbrekend Landschap’ winnaar Gouden Schoffel 2015

Leestijd: 2 minuten

Baanbrekend Landschap heeft de Gouden Schoffel gewonnen. Van alle inzendingen vond de jury van deze landelijke prijs dit project het beste voorbeeld van Social Return: het helpen van mensen aan een baan gekoppeld met gemeentelijke taken zoals landschapsbeheer. Met name het succes van het project in het begeleiden van deelnemers naar een betaalde baan was de reden van jury om dit project de prijs toe te kennen. Tien van de twaalf deelnemers uit de gemeente Wierden en Almelo hebben inmiddels werk gekregen.

Uit alle inzendingen werd Baanbrekend Landschap samen met twee projecten uit de gemeente Rotterdam genomineerd voor de Gouden Schoffel. Op 18 juni jl. werd de prijs aan de samenwerkende partijen van Baanbrekend Landschap uitgereikt tijdens het congres ‘Werk in uitvoering: arbeidsparticipatie in afval en beheer openbare ruimte’.Hierbij waren Eibert Jongsma van Landschap Overijssel, Herbert de Witte van AOC Oost en Adriaan Ballast van de gemeente Wierden aanwezig. “We zijn trots op deze prijs”, aldus projectleider Eibert Jongsma, ‘De inzet en het enthousiasme van de deelnemers tijdens de uitvoering was al motiverend. En nu die prijs. Hieruit blijkt gewoon dat samenwerking en samen aan de slag gaan echt werkt. Het is een voorbeeld van Twentse Kracht en het geeft ons extra motivatie voor het opzetten van een vervolgproject!”.


Baanbrekend Landschap

Het project Baanbrekend Landschap is een samenwerking van Landschap Overijssel, de gemeenten Wierden en Almelo, Waterschap Vechtstromen, Agrarisch Onderwijs, Centrum (AOC) Oost, Sowieso en diverse groenaannemers. Het doel van het project is om mensen uit de bijstand te laten meewerken in het landschapsbeheer en tegelijkertijd ook te zorgen dat er meer van het mooie landschap in Twente wordt aangelegd en beheerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van goede samenwerking tussen verschillende partijen. Zo is er een nauwe samenwerking ontstaan met groenaannemers in de regio. Uiteindelijk hebben dan ook bijna alle deelnemers van project een baan of stageplek gevonden in het groen.

Baanbrekend Landschap maakt onderdeel uit van Twentse Kracht, de groene metropool. Het programma voor plattelandsontwikkeling nieuwe stijl in Zuidwest Twente. Binnen Twentse Kracht werken overheden, het onderwijs, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties samen aan de plattelandsagenda voor Twente.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur&landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

2,014FansLike
2,285VolgersVolg
2,074VolgersVolg
4,008AbonneesAbonneer