Powerfield neemt drijvend zonnepark in Raalte over van Sunrock

Veel bedrijven zijn de laatste tijd bezig met de strijd naar groene energie, zo ook het bedrijf Powerfield. Het bedrijf heeft een drijvend zonnepark overgenomen van Sunrock en het belooft veel goeds voor het energielandschap gemeente Raalte.

Voor Powerfield was het niet de eerste keer dat ze een drijvend zonnepark realiseren, zo is het ze ook bij Zonnepark Hattemerbroek gelukt. ‘We zijn verheugd dat we deze unieke kans hebben om dit bijzondere, drijvende zonnepark over te nemen en te realiseren”, zegt Jochum van Grinsven. Het zonnepark zal worden gerealiseerd op de mooie Rekoplas, gelegen tussen Raalte en Lemelerveld.

Een duurzame toekomst
Het ambitieuze project staat gepland om in het eerste kwartaal van 2024 van start te gaan. De zonnepanelen worden op een strategische oost-west opstelling geplaatst, waardoor het maarliefst dertien megawattpiek aan vermogen zal opwekken. Dit betekent dat het park genoeg duurzame stroom zal opwekken voor zon 3750 gemiddelde Nederlandse huishoudens.

Duurzame energie en Natuurbehoud in samenwerking
Wat het project nog opmerkelijker maakt, zijn de diverse manieren waarop het bedrijf rekening houd met inpassing in de omgeving. Powerfield is van plan om langs de oevers meerdere verbeteringen toe te passen om de biodiversiteit te stimuleren. Daarbij blijft langs de randen van het park een brede strook open water over.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer