Plaatsing bijzondere verkeersborden Ceintuurbaan in kader van snelheidscampagne 30km

Woensdag 9 januari hebben kinderen, buurtbewoners van de Ceintuurbaan in Raalte, en wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte enkele bijzondere verkeersborden geplaats. Met deze actie vragen de bewoners aandacht voor de snelheidslimiet van 30 km in de buurt.

Aandacht voor snelheid Buurtbewoners van de Ceintuurbaan zijn samen met de SP en Veilig Verkeer Nederland aan de slag gegaan om de verkeersveiligheid in de buurt te verbeteren. Verschillende acties zijn al gehouden en worden uitgezet waaronder het maken van tekeningen door kinderen uit de buurt. Van enkele tekeningen heeft de gemeente nu verkeersborden laten maken. Door de borden worden automobilisten eraan herinnerd dat de maximum snelheid in de woonwijk 30 km/uur is. Ook zijn er plannen voor een remwegdemonstratie in de buurt.

Reden voor de verschillende acties is dat buurtbewoners van de Ceintuurbaan zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Hoewel er een 30 km/uur snelheidslimiet in de buurt geldt, houden veel automobilisten zich (onbewust) niet aan de snelheid. Toch is de kans op een ongeluk veel groter als je een paar kilometer te hard rijdt en dat kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in de bebouwde kom waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers.

Het initiatief voor de wijk- en buurtaanpak komt van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV Oost-Nederland). VVN voert de opdracht namens hen uit. ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Zij richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie