PEC Zwolle verslaat Go Ahead Eagles

Nog voordat de bal rolt in de eredivisie heeft de kersverse promovendus PEC Zwolle de Deventerclub al verslagen. Echter is dat niet in het voordeel van de Zwollenaren; Onderzoek wees uit dat PEC Zwolle de stoutste jongen van de klas was en Go Ahead Eagles het braafste.

Want uit een ranglijst die door de NOS is samengesteld blijkt dat PEC Zwolle meer boetes heeft gekregen van de KNVB dan alle andere voetbalclubs in het betaalde voetbal. Het betreft boetes die werden uitgedeeld vanwege geweld en ander wangedrag door supporters tijdens en rondom wedstrijden onder de vlag van de voetbalbond.

Lees verder onder de afbeelding…

Bijna 100.000 euro
In de afgelopen twee seizoenen kreeg PEC Zwolle 98.750 euro aan boetes. Het bedrag bestaat uit 83.750 euro aan onvoorwaardelijke en 15.000 euro aan voorwaardelijke boetes.
Louter kijkende naar de onvoorwaardelijke boetes is PSV Eindhoven koploper met een boetebedrag van 84.500 euro. Go Ahead Eagles kreeg geen sancties opgelegd in dezelfde periode, althans niet online gepubliceerd door de KNVB.

Bijna een miljoen euro
De KNVB legde in totaal bijna een miljoen euro aan boetes op aan voetbalclubs. Dit vloeide voort uit de wedstrijden onder de vlag van de bond, denk daarbij aan de KNVB bekerduels, wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de eredivisie. Dat is meer dan voor de coronaperiode, aldus de NOS.

Onderzoek: Guido van Gorp en Hugo van der Parre
Bron: NOS
Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer