Paardensportfanaten dit weekend voor wedstrijden voor Springsportspektakel ‘Nationaal Indoor Salland’

Manege Bartels, normaal de thuisbasis van paardensportvereniging De Heemruiters, mag dit weekend vele nationale paardensporters en liefhebbers verwelkomen. Komende week worden de wedstrijden van het Nationaal Indoor Salland (NIS, voorheen CSI) gereden. Mariënheem is dan the place to be voor het grootse paardensport spektakel dat zaterdag 11 november van start gaat. Een week lang paardensport wordt dan op 18 november afgesloten.

In 2018 kreeg het evenement een landelijk gezicht. Voorzitter Jeroen Bakker: “We willen een mooie nationale springwedstrijd op de kalender zetten. Een landelijk concours met de uitstraling van een CSI, waarbij we kwaliteit boven kwantiteit stellen.” Ondertussen heeft het evenement zich genesteld in de springagenda tussen vele andere grote springwedstrijden. Deze zesde editie kent nieuwe onderdelen op de agenda zoals bixie- en amazoneruiters. Manege Bartels in Mariënheem is dus wederom het decor voor de springsport, toegankelijk voor topruiters, maar tevens voor regioruiters van B tot en met 1.40m niveau.

Foto: RDNE-Stock-project

Programma zaterdag
Zaterdag aanstaande trapt men af met de jeugdwedstrijden met de ‘BCO Ommen & Martijn van Geel Prijs’, 1.30m Twee Fasen Speciaal. Daarbij verschijnen 90 ruiters aan de start. De 1.40m versie start een kleine vier uur later met 38 ruiters en om 14:45 uur starten 86 ruiters met de 1.35m klassieke barrage. Het avondprogramma start om 19:45 uur met de 1.45m klassieke barrage waarbij 47 ruiters aan de start verschijnen.

Sterk deelnemersveld
Het evenement kenmerkt zich om zijn gezellige sfeer en sterk deelnemersveld. De alom bekende hal ademt paardensport en is de gehele week vrij toegankelijk. Zondags kunnen pony- en amazoneruiters aantreden. Het programma loopt de gehele week door, denk aan de klasses 0.80cm tot en met 1.40m. Zaterdag is de afsluitende dag met de Winterclassics.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer