Overwetering verliest terecht van Schalkhaar

Leestijd: 2 minuten

In de laatste speelronde voor de winterstop troffen Schalkhaar en Overwetering elkaar. De ploegen zijn bekende van elkaar omdat ze vorig seizoen samen streden lange tijd voor de titel in de 3de klasse B. Overwetering werd kampioen en Schalkhaar promoveerde via de nacompetitie. Vanaf minuut eén was te zien dat Schalkhaar met de intentie het veld in waren gegaan om te winnen en daarin slaagde de ploeg uiteindelijk terecht ook en won uiteindelijk met 2-1. De eerste helft was duidelijk de thuisploeg de betere partij. Het combinatiespel van Schalkhaar leidde vaak tot mogelijkheden tot een schot maar de afwerkingen was wat er aan ontbrak. Overwetering wist niet goed hoe zij vandaag de tegenstander konden bestrijden met af en toe een uitval van de Olstenaren mochten ze misschien wel blij zijn dat bij rust de stand van 0-0 nog op het scorebord stond.

De tweede helft waren beiden ploegen beter aan elkaar gewaagd al was Schalkhaar nog steeds de bovenliggende partij. Het spel ging meer heen en weer dan in de eerste helft die grotendeels gedicteerd werd door de thuisploeg. De thuisploeg die na 67 minuten ook terecht op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Jeremy Bruins. Daarna ging de thuisploeg op zoek naar de uitbreiding van de score. Daardoor probeerde Overwetering via de flanken en counters ruimte te creëren. Ondanks de vermoede pogingen van de uitploeg hing de 2-0 in de lucht. Toch kwam Overwetering op 1-1 na een mooie aanval via de linkerkant van het veld waar Ferdy van Breukelen opstoomde en een voorzet gaf naar Bram van Bessen de gelijkmaker maakte. Dit was de inleiding van een zenuwslopende slotfase van de wedstrijd. Want na de gelijkmaker leek Overwetering weer beter in het spel te komen. Maar moest 10 minuten voor tijd met een man minder verder doordat Jordy van Breukelen zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood moest vertrekken.

Terwijl de blessuretijd inging stoomde Can Bayraktar van Schalkhaar het strafschop gebied in en omspeelde een verdediger van Overwetering en Lobte de bal wonderschoon over keeper Sven Hafkamp van Overwetering. Waardoor schalkhaar op voorsprong kwam. Een paar minuten later werd er een bal voortgezet en belande uiteindelijk in het net Overwetering dacht daarmee de gelijkmaker gemaakt te hebben maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af volgens hem door buitenspel. Terwijl sommige spelers van Overwetering dachten dat het een eigen doelpunt was en daardoor het doelpunt wel geldig moest zijn bleef de leidsman bij zijn besluit. Waardoor Schalkhaar terecht zijn eerste thuis overwinning van het seizoen boekte door met 2-1 te winnen.

Trainer van Henk van Norel van Overwetering  was na afloop duidelijk. ??De nederlaag was terecht, Als je  bijna geen kansen krijgt en op alle linies niet je niveau haalt dan win je ook niet. En dan kan je wel speculeren op het afgekeurde doelpunt. Maar een punt hadden we op  basis van ons spel zeker niet verdiend. We  hebben niks laten zien vandaag  en veel te weinig afgedwongen na mijn mening. We moeten uit een ander vaatje gaan tappen want met ons spel van vandaag ga je heel moeilijk wedstrijden winnen??.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!