Overijsselse Vrijwilligersprijs voor drie organisaties uit Deventer

Mimik, Scootmobielvereniging De Stokvisrijders en Korps Deventer Leger des Heils hebben de Overijsselse Vrijwilligersprijs in ontvangst mogen nemen.

Met de Overijsselse Vrijwilligersprijs willen de Provincie Overijssel, Vosvi en Stimuland vrijwilligers in het zonnetje zetten. Daarom bezochten statenleden en gedeputeerde de verschillende vrijwilligersorganisaties in de Overijsselse gemeenten en reiken zij maar liefst 100 vrijwilligersprijzen uit. Drie hiervan waren voor organisaties in Deventer: MIMIK, Scootmobielvereniging De Stokvisrijders en Korps Deventer Leger des Heils. Zij ontvingen een VVV-bon van € 75,00 en een oorkonde uit handen van statenlid Bart van Moorsel.

Over de winnaars:

MIMIK Deventer heeft ruim 250 vrijwilligers. Zij zijn vorig jaar in coronatijd geopend. Ondanks de lockdown heeft MIMIK haar vrijwilligers kunnen behouden. Bijvoorbeeld met de actie “lockdownloopje” voor haar vrijwilligers. Want samen iets doen in de buitenlucht kan natuurlijk wel en zo houden de vrijwilligers contact met elkaar en met MIMIK.

Scootmobielvereniging De Stokvisrijders zet zich in om scootmobielrijders bij elkaar te brengen en biedt gezelligheid en saamhorigheid aan haar leden. Ze hebben in coronatijd niet veel kunnen rijden, maar vanaf 12 juni wel weer. Ze organiseerden veel tochten en waarderen hun vrijwilligers/deelnemers middels een etentje incl. aanhang. Ook regelen zij verkeersregelaars tijdens de tochten, om het de deelnemers zo veilig mogelijk te maken. De vereniging voorziet duidelijk in een behoefte: zij heeft zelfs de naam aangepast van Deventer Stokvisrijders naar Stokvisrijders omdat er veel leden van buiten Deventer waren.

Leger des Heils korps Deventer is zich, ook tijdens de lockdown, blijven inzetten voor hun achterban. Zo zijn ze actief gebleven in de strijd tegen uitbuiting en mensenhandel en zijn ze regelmatig langsgegaan bij prostituees op straat. Zij zijn altijd (beperkt) open gebleven voor diegenen die dat nodig hadden.

Daarnaast was er ook een prijs voor de ‘groene’ vrijwilliger. Deze ging naar Ada van Swigchem, de coördinator van de Groene Knoop Deventer. De vrijwilligers van de Groene Knoop Deventer verzetten bergen werk in het groen. Ze knotten wilgen, leggen ringslanghopen aan, monitoren salamanders en kikkers, houden de heide schoon en onderhouden van poelen, boomgaarden, singels en hagen en nog veel meer.

Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer