Oud leerlingen Thomas Krol en Emma Oostewegel van het Etty Hillesumcollege openen naar hen vernoemde gymzaal

Topsporters Oosterwegel en Krol komen op 22 september naar hun oude school Het Vlier om ‘hun’ sporthal eigenhandig te onthullen. Behalve dat de zaal naar hem vernoemd wordt, krijgen ze ook een levensgrote poster van henzelf aan de muur. Oosterwegel vind het “Echt vet “Zij haalde in 2016 haar vwo-diploma ,,Ik heb er een drukke tijd gehad, de combinatie studie en topsport was pittig, maar ik heb er veel steun gehad van docenten” Ze voelt zich vereerd dat de haar naam gaat dragen.

Ook Thomas Krol reageerde enthousiast. Hij vond het gaaf dat zijn oude middelbare school hem niet was vergeten.

Wooden Floor of Basketball Court

Topsport

De opening is een bijzonder moment voor de school, erkent Derks, de gymdocent die op het complex in Deventer-Noord de beschikking heeft over drie gymzalen. “Het aantal oud-leerlingen dat topsport bedrijft op zo’n hoog niveau, is natuurlijk beperkt.”

,,Ja, Sam Beukema zou de volgende kunnen zijn, na zijn overstap van Go Ahead Eagles naar AZ. Maar dat alleen is nog niet voldoende. We hebben als gymsectie de lat hoog gelegd. Een olympische medaille of als voetballer een plek in het Nederlands elftal afdwingen, is vereist om bij ons een hal naar je vernoemd te krijgen.’’

Ontzettend gaaf

Voor Krol wordt het op 22 september een rentree op de plek waar de 30-jarige topschaatser in 2010 eindexamen deed. ,,Heel speciaal om terug te komen op Het Vlier, waar ik terug kan kijken op een mooie middelbareschooltijd. Dat er nu een van de gymzalen, waar ik ook mijn eindexamen deed, naar mij vernoemd zal worden is ontzettend gaaf.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer