Oud-Go Ahead Eagles topschutter Ruud Geels (75) overleden

Oud international en Go-Ahead spits Ruud Geels is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn oud-club Ajax Amsterdam vanmiddag bekend met de tekst: Altijd scoorde hij, maar nooit stond hij écht op de voorgrond. Ruud speelde twee seizoenen in het roodgeel waarbij hij 35 keer scoorde in 52 competitiewedstrijden.

Ruud werd in Haarlem geboren als Geertruida Maria Geels en maakte zijn debuut bij Telstar waarna Feyenoord hem oppikte. In 1970 verkaste hij naar Deventer waar hij in twee seizoenen maar liefst 35 keer scoorde. Voor een half miljoen gulden (227.000 euro) verkocht Go-Ahead de spits aan Club Brugge.

20 maal Oranje
Na Ajax ging Ruud weer terug naar België om bij Anderlecht te spelen. Daarna volgden Sparta, PSV en NAC. In Breda levert Ruud zijn contract plotseling in en zet hiermee abrupt een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière. Ruud kwam twintig maal uit voor het Nederlands elftal waarbij hij elf maal doel trof.

We wensen nabestaanden van Geels heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer