-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

Opnieuw militaire oefening in Salland

Opnieuw wordt er een militaire oefening gehouden in Salland. Deze week oefent Defensie met circa 120 deelnemers en 40 voertuigen in Gelderland en Overijssel. Er wordt een oefening gehouden, waarbij de vuursteunketen en de vuursteunprocedures worden beoefend. De oefening duurt tot en met 26 november.

De volgende activiteiten plaatsvinden:

  • De eenheid verdeeld zich over het gehele oefengebied;
  • De Artillerie waarnemers geven fictieve doelen door aan het vuurleidingscentrum;
  • Het vuurleidingscentrum draagt zorg voor gesimuleerde vuurafgifte op betreffende doel;
  • Gedurende de oefening wordt van locaties gewisseld. De eenheden vermijden de bebouwde kom;

Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. Verder maken de militairen in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden, dan wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Verder wordt er alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

COVID-19

De Koninklijke Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren en is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. De Landmacht moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid).

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer