Open brief gericht aan Go Ahead Eagles

Er heerst onrust onder de Go Ahead Eagles supporters. Niet zozeer omdat de resultaten in de voorbereiding buitengewoon teleurstellend zijn. Meer dat zij, langzaam maar zeker, veranderingen ervaren. Men voelt zich niet gewaardeerd, niet gegrepen, niet serieus genomen. Erdal schrijft over de ongerustheid die hij ervaart op de website Deventer Voetbal.

Deventer Voetbal is een vrijwilligersinitiatief waarbij clubs uit de gemeente Deventer (en omstreken) gebruik kunnen maken van hun platform. Dit populaire initiatief kent vaste columnisten die, om en om, wekelijks rood-gele columns schrijven. Eén van de auteurs, Erdal Ascipinar, (aka ‘Deventer Turk’) is er één van, die graag schrijft over zijn geliefde club. Echter afgelopen zondag verscheen er een meer open brief aan zijn club. Wij plaatsen, vanuit de intensieve samenwerking die er is met elkaar, ook hier deze column (onder de foto)…

In een zomerperiode waarin grijs en nat weer de overhand heeft, roert de achterban van Go Ahead Eagles zich nadrukkelijk. Zij zijn ook mistroostig gestemd, ervaren onbegrip en afstandelijkheid. Het niet begrepen en gewaardeerd voelen is, voor onze vaste columnist Erdal Ascipinar, het moment om de stem te zijn van het Kowet publiek… Deze extra rood-gele column is bijna een open brief van de supporters richting Go Ahead Eagles.

Regenachtige zomercolumn

Begin juni maakte ik samen met mijn vrouw een mooi boottochtje in Den Bosch. Op die boot maakte ik kennis met andere passagiers. Mensen uit de regio Alkmaar met vertakkingen naar België en Wijhe. Zij waren met daar met een familie-uitje, broers zussen enz… Het was die dag erg warm en dus had ik een korte broek aan. En aangezien ik o.a. het kerngetal (0570), de Adelaar en de stadsvlag van Deventer als tatoeage op mijn scheenbeen en kuit heb staan, kwamen de eerste vragen… Ik vertelde met trots dat ik een geboren en getogen Deventenaar ben en bovenal een bloedfanatiek Kowet supporter. Mooi vonden zij het dat iemand, zo vol lof en trots, over een club en stad kon praten. Ook beaamden zij dat Kowet wel een mooie volksclub is. Ik vertelde ze dat er een loyaliteitsovereenkomst was voor het leven tussen mij en Kowet Deventer. Dat het één van de belangrijkste bijzaken uit mijn leven is.

Maar goed, vandaag de dag is de liefde een beetje bekoeld tussen vele Kowet supporters en de club zelf. Sinds het vertrek van Wouter Rutgers, dé man van de communicatieafdeling Go Ahead Eagles, is het kommer en kwel inzake berichtgevingen en communicatie naar de hondstrouwe en loyale Kowet supporters toe. Buiten het feit dat er zoveel oefenwedstrijden (6 stuks!!) achter gesloten deuren werden gespeeld, heeft de club ook nagelaten om zijn supporters tijdig in te lichten door bijvoorbeeld een live verslag te doen op één van hun sociale media kanalen. Ook werd de open dag, i.v.m. wat verbouwingen (?) in het stadion, afgelast. Volgens mij kan je makkelijk een open dag houden door een beetje te verschuiven, te passen en te meten. Oftewel gewoon in mogelijkheden denken! Maar helaas was dat teveel gevraagd en koos de club voor de makkelijkere weg, gewoon cancelen om in de winterstop er één te houden. Ik pas….

Waarom is de club erg geheimzinnig bezig omtrent de wedstrijden? Wat is de meerwaarde van deze besloten potjes? Het is toch juist heerlijk voor de achterban om, op het fietsje, naar Terwolde te gaan en de club te volgen. Het was al heel apart dat de traditie heel makkelijk werd gebroken in Terwolde; geen oefenpotjes meer aldaar, op ‘klein Milanello’. Als er dan naar gevraagd wordt waarom, gooit de club het maar steeds op ‘overleg met autoriteiten, driehoeken’ bla bla bla…

Ongelooflijk man, stel je toch eens als club eens kwetsbaar op en vertel ons gewoon dat de hele voorbereiding een eenvoudigweg ‘ruk’ is, en dat het zeker weer beter moet. Maar niet steeds maar weer verschuilen achter de zogenaamde autoriteiten of andere onzinverhalen. Wat verwachten ze dan?? Dat een horde Kowet hooligans komen die willen vechten en rellen met Griekse, Duitse of Nederlandse supporters? Man man man…En het meest vreemde is dat Kowet zich altijd verschuilt achter de ‘autoriteiten’.

Ook werd een bekende Deventer verslaggever (ééntje die altijd vol passie de wedstrijden van ons Kowet verslaat, dan weten jullie echt wel wie ik bedoel) niet toegelaten tot deze besloten wedstrijden. Erg dit. Echt erg…

Al jaren gedraagt de Kowet aanhang zich voorbeeldig en gebeuren er geen noemenswaardige oneffenheden door de supporters. Sterker nog, massaal worden de SCC verlengd, kaartjes gekocht voor vrienden of familieleden. Merchandising en consumptie gaan ook als worstjes over de toonbank. Maar de club Kowet laat zijn supporters keihard vallen zo. Ik kijk zelfs met jaloezie naar Heracles en PEC, hoe zij wel goed met hun supporters omgaan.

Niet te geloven dat ik dit ooit zo moet zeggen. De club heeft inmiddels de ruggengraat van een garnaal in plaats van de dodelijke blik van de Adelaar. Goodwill wordt, beetje bij beetje, verspeeld als de club niet goed uitkijkt. Als club zijnde zou ik eens goed in de spiegel kijken. Wij zijn en blijven een volksclub. Van het volk dus, beste beleidsbepalers! Verander aub niet in een arrogante en vooral van de supporters ‘ver afstaande club’ . Misschien moeten jullie maar, als beleidsbepalers een account aanmaken op Betnation, want op deze werkwijze gokken jullie op het verkeerde paard. Succes gewenst!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer