Op fietse

In Salland rijden we heel wat af op onze tweewielers. Op zondagen zie ik altijd extra sportieve drukte in de vorm van racefietsen en mountainbikes bij de heuvels en de mooie plekjes van onze streek.

Fietsen is in onze streek duidelijk populair. Toch vindt Rijksoverheid dat er een campagne “Kort ritje? Da’s zo gefietst” aan gewijd moet worden die wel drie! jaar in beslag gaat nemen. De overheid is van mening dat veel mensen echt meer in de benen moeten komen, oftewel de vier wielen bij huis moeten laten staan, vooral voor korte aftanden.
Autorijden gaat fors duurder worden, weer een reden om op de fiets te stappen.
Toch maak ook ik me er schuldig aan. Smoesjes zijn altijd: het regent, het is koud en ik ben sneller weer thuis.

Maar nu ik alle voordelen eens op een rijtje zet, heb ik weinig argumenten meer om het niet te doen. Bij voorkeur bij mooi weer ja. Want het zal een half uurtje tot drie kwartier duren van Raalte naar Wijhe. Ik haal me een goed voorbeeld voor de geest, alweer zo’n twintig jaar geleden. Mijn toenmalig interim-baas bij een thuiszorg-organisatie. Zelf was hij gek op auto’s maar hij kwam altijd op de fiets vanuit Wesepe naar het werk. Met postelastieken om zijn broek want anders zou die vies worden. Na aankomst op het kantoor, plakte hij even een briefje op de deur. Zodra en deur weer open ging, stond daar een keurige man in pak. Klaar voor de dag. Zijn motto was: even lekker het hoofd leeg fietsen en lekker de frisse lucht opsnuiven.

Komende donderdag is het weer Hemelvaartsdag en daar hoort het traditionele dauwtrappen bij. Gegarandeerd zullen we veel fietsers hier in Salland tegenkomen. Of ze echt bij de eerste dauw beginnen te trappen? Dat weet ik niet. Maar in ieder geval genieten van frisse lucht en beweging. Daar wordt toch steeds niemand slechter van.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer