60-jarig huwelijk dhr. en mw. Kieftenbelt-Denekamp

Vrijdag 12 mei heeft burgemeester Dadema een bezoek gebracht aan 60-jarig bruidspaar Kieftenbelt-Denekamp i.v.m. hun 60-jarig huwelijk op 10 mei jl.

Gerrit heeft het grootste gedeelte van zijn jeugd in Raalte gewoond. Hij had 1 halfzus genaamd Aaltje. Hij woonde altijd aan het spoor (de 2 huisjes vlak bij het station staan er nog) omdat zijn vader onderhoud deed bij het spoor . Hier komt waarschijnlijk ook zijn voorliefde voor treinen vandaan. Hij heeft de oorlog bewust meegemaakt en heeft later zelf ook nog in het leger gezeten. Hier mag hij graag over vertellen. Hij heeft op de ambachtschool geleerd voor timmerman. Dit was hij dan ook al de tijd die hij (op enkele andere baantjes in het begin na) gewerkt heeft. Hij was heel goed in zijn vak. Samen met zijn kameraad ging hij op de brommer alle dansfeesten af. Op èèn van deze feesten in Terwolde heeft hij Gerda ontmoet. Gerrit is in Raalte bekend van zijn vele creaties met de optochten van carnaval en stoppelhaene. Hij is ook nog prins carnaval geweest bij de Zwabberaars. Ook deed hij optredens als bandparodist, en kon hij geweldig tekenen.

Gerda is dus in Twello geboren, en komt uit een gezin van 12 kinderen. 7 jongens en 5 meisjes. Ze is na de lagere school naar de vrouwen arbeidsschool gegaan. Daarna is ze aan het werk gegaan in de huishouding. En heeft ze nog een tijdje nijlons gemaakt. Bij hun thuis was het altijd èèn groot feest en gezellig. Gerda ging met vriendinnen naar dansfeesten en daar heeft zij dus Gerrit ontmoet. Ze houdt erg van puzzelen en mag graag naar het strand gaan. Vooral toen de kinderen en kleinkinderen klein waren, maar ook nu kun je haar daar nog een groot plezier mee doen. Samen met Gerrit heeft ze ook nog aan toneel gedaan.

Op 10 mei 1963 zijn ze getrouwd en zijn ze even later gaan wonen op de Dumbarstraat 60 te Raalte. Hier zijn hun 3 kinderen, Frits, Linda en Stefan geboren. Ook hebben ze 5 kleinkinderen.Op de Dumbarstraat hebben ze 60 jaar lang (helaas geen bloemetje van Salland Wonen) met ontzettend veel plezier gewoond. Door fysieke ongemakken genoodzaakt te verhuizen naar Schuilenburg, waar ze nog jaren, ook met plezier hopen te wonen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer