Onthulling Mural Art door Snelle

Kunstenaarsduo Studio Giftig heeft vandaag, in samenwerking met Snelle, een prachtige muurschildering onthuld. De ‘Street art’ is geïnspireerd op het nieuwe nummer ‘Kleur’ van Snelle.

Kunst en muziek inspireren elkaar op talloze vlakken en hebben een interessante wisselwerking op elkaar. Zo liet Leonardo da Vinci muzikanten spelen om de Mona Lisa te kunnen schilderen. Mondriaan liet zich inspireren door de jazz bij zijn werk Boogiewoogie.

Spinvis, Racoon, Typhoon en Di-rect
Studio Giftig maakt in diverse Nederlandse steden muurschilderingen, ofwel murals, met alle eenzelfde uitgangspunt; namelijk een nummer van een artiest uit de betreffende stad als inspiratie voor de schildering. Momenteel hebben al velen muzikanten en steden aan het project deelgenomen. Eerder ging Studio Giftig de samenwerking al aan met Spinvis, Racoon, Typhoon en het voormalige Opgezwolle, Di-rect, Fresku en Eva Simons.

Goed doel
In deze editie zal er ook aandacht worden besteed aan ‘Pleun’s Regenboogijsje’ van de Stichting ‘Beat Batten’. Snelle is een ambassadeur van dit initiatief, dat zich inzet tegen de levensbedreigende stofwisselingsziekte Batten, waaraan Pleun Janssen uit Deventer lijdt.

Foto door: Daan Obdeijn

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer