Gemeente Deventer wint GIS Impact Award 2023

Burgemeester Ron König heeft op woensdag 20 september 2023 de GIS Impact Award in ontvangst genomen. Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland, reikte de prijs uit vanwege de toewijding en vooruitstrevendheid van Deventer op het gebied van GIS (Geografisch informatiesysteem).

Deventer streeft naar beleid en werkprocessen ondersteunen door middel van de kracht van geo-informatie. Met de Digital Twin, een digitale 3D weergave van de fysieke leefomgeving en krijgt de gemeente meer gegevens en inzichten.

Innovatieve stad
Burgemeester Ron König: ”Het past bij Deventer om te verkennen wat innovatieve mogelijkheden zijn, we willen graat weten wat dit voor ons kan betekenen. Dat Deventer deze Award heeft gewonnen is een mooie erkenning voor de koers die we jaren geleden zijn ingeslagen en het vele goede werk dat de afgelopen jaren is verzet op het gebied van geo-informatie.” Vraagstukken als hittestress, wateroverlast, wegeninspectie en het onderhoud van bomen worden hierdoor inzichtelijker.

Inzicht door overzicht
De Digital Twin is een tool dat vraagstukken als hittestress, wateroverlast, wegeninspectie en het onderhoud van bomen inzichtelijker maakt. Hierna kunnen er rekenkundige analyses op worden losgelaten om tot oplossingen te komen. De focus ligt hierbij vooral op de toegevoegde waarde voor de stad. Samen met andere gemeenten en belangrijke spelers in de stad wordt gewerkt aan innovaties en het delen van kennis.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer