13.4 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Onderzoek naar extra woningen Noordmanshoek

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar realisatie van extra woningbouw (75-125 woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe. In de huidige plannen heeft de stichting circa 30 wooneenheden opgenomen. Op 4 oktober 2021 worden de ontwikkelingen rondom Noordmanshoek besproken in een beeldvormende raadsvergadering. 

Stichting De Noordmanshoek wil het gebied Noordmanshoek duurzaam ontwikkelen, samen met inwoners en andere partners. De Noordmanshoek kan een ontmoetingsplek zijn voor inwoners, er zijn economische kansen voor lokale ondernemers en agrariërs, en het landgoed moet inspiratie en educatie gaan bieden op het gebied van duurzaam leven, wonen en eten. Goed Veur Mekare is in het gebied nu al bezig met de realisatie van een zonnepark.  

Het college van burgemeester en wethouders kan in principe instemmen met de plannen van de stichting. Die passen bij de focus van de gemeente om de komende jaren door te groeien als toekomstbestendige eigenzinnige woongemeente aan de IJssel. Er is echter veel behoefte aan extra woningbouw in Wijhe, maar op dit moment zijn er weinig mogelijkheden. Daarom heeft het college de stichting gevraagd om nader te onderzoeken of er meer woningen in de plannen kunnen worden opgenomen. De stichting heeft aangegeven hieraan mee te willen werken voor zover deze plannen passen binnen de visie en doelstellingen van de stichting. Dit is besproken met het college. Stichting De Noordmanshoek zal dit onderzoek uitvoeren in co-creatie met de gemeente. De gemeenteraad wordt gevraagd hiermee in te stemmen en hiervoor gelden beschikbaar te stellen.  

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer